Wednesday, July 31

La pas prin Tara Motilor

Cand vine vorba de concediul de vara majoritatea prietenilor mei sunt de parere ca trebuie luat in perioade de cel putin doua saptamani si asta pentru a putea intelege ceva din el. Asa am considerat si noi acum doi ani cand am fost in Elvetia si acum un an cand concediul a fost practic nunta plus luna de miere ceea ce mi s-a parut minunat. Altfel ar fi fost dificil pentru ca oricat de bine organizat ai fi, numai drumul pana in Nordul Elvetiei iti ia doua-trei zile.

Anul acesta este diferit. Concediul l-am impartit in saptamani egale si pentru ca ne-am facut temele organizarea a fost la inaltime reusind in prima saptamana sa vizitam frumoasa Oltenie de sub munte dar si cea traditionala din dreapta si stanga Jiului. Luncile lui spectaculoase privite de pe dealurile Bralostitei nu ai cum le uita prea curand.

Nu ne place sa mergem in locuri/obiective doar de dragul de a le bifa, dar cine si-a organizat singur macar odata vacanta stie ca oamenii constiinciosi sunt rasplatiti. Luna aceasta dupa traditionala experienta in Maramures am pornit la pas pe Valea Ariesului unde urcand in Trascau spre Bedeleu si am avut parte de tablouri marcate de intalniri atat cu natura spectaculoasa si cu tineri moti de poveste.
Ca ne-a prins ploaia pe coame.. nici ca am incercat sa fugim sau sa ne adapostim in vreo casa de paie traditionala de aceea si natura a inteles ca o iubim pentru ca dupa ploaie intotdeauna iese soarele. Cel putin in Muntii Trascaului :)
Chiar daca dupa aceasta incursiune ne-am continuat calatoria prin Ardeal, opresc pentru moment reptrospectiva pentru ca am sa va arat lucruri descoperite atat din curiozitate cat si din dorinta de a ne cunoaste tara, poate obositi de lungile postari cu Bulgaria, Turcia etc care domina blogurile de turism in acest sezon.

Avem o tara minunata (chiar daca "este locuita" - citand alti calatori), iar daca pleci gandind pozitiv de acasa cu siguranta te vei simti bine indiferent ca mergi sa explorezi in adevaratul sens al cuvantului sau doar impingi nisipul cu picioarele pe plaja intre doua poze pe instagr.am :)

1.

DSC_0189

2.

Vedere spre Valea Ariesului

DSC_0182

3.

Spre Vanatorile Ponoarelor

DSC_0181

4.

DSC_0193

5.

Vanatorile Ponoarelor

DSC_0274

6.

 DSC_0225

7.

DSC_0236

8.
La pas spre Bedeleu

DSC_0221

9.

DSC_0269

10.

DSC_0217


11.

Pestera Huda lui Papara

DSC_0299

12.

DSC_0318

13.

DSC_0340

14.

DSC_0344

15.

DSC_0180


No comments:

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog