Monday, March 12

Atmosfera de primavara in satul romanesc

Aici pe blog incercam mereu sa tinem pasul cu anotimpurile chiar de nu ajungem mereu in locatiile de calatorie maxim cotate, dar ne putem mandri ca exploatam cu bucurie orice urma de vreme ce ne mobilizeaza in natura, fie buna fie rea.
Desi teoretic a venit de cateva zile, primavara este inca reticenta, abia se dezmortesc sipotele si lanul de sub stratul inca gros de zapada. In schimb soarele nu conteneste a tine isonul pasarilor ce canta hotarat in diminetile din ce in ce mai calduroase.

Iar daca natura inca se dezmorteste unde puteam sa observam micile schimbari ale anotimpului mai bine decat in satul romanesc, acolo unde oamenii se pregatesc mereu din timp de schimbarile anului cu responsabilitate si activitati specifice.

O idee pentru o plimbare rurala intr-o asemenea de perioada de tranzitie poate fi unul din satele asezate pe malul baltilor de langa Bucuresti, incursiunea de aici fiind in Tamadaul Mare de pe Malul lacului Mosistea la aproximativ 40km de Buc pe DN3.

Later edit:

"da...nu stiu ce v-a determinat sa puneti fotografiile acestea pe blog, parerea mea este ca nu sunt reprezentative pentru comuna..."

Tocmai am primit o atentionare cum ca aceste fotografii nu ar fi reprezentative satului Tamadau Mare de la un vizitator al blogului, nu am publicat integral comentariul dansului pentru ar fi insemnat sa fac reclama gratuita unor fotografii care nu respecta nici o regula compozitionala.
Cu toate astea dansul nu a inteles pe deplin acest articol ceea ma convinge ca orice dezbatere pe tema asta ar fi inutila, nici de prezentat nu stim dar astia sunt cu ei defilam.
Un singur lucru doresc sa mentionez, ca atat timp cat un cadru include elemente componente si detalii ale unui loc acestea pot fi reprezentative din perspectiva celui care le-a surprins.

Totusi, acest articol nu are ca scop punerea intr-o lumina negativa sau pozitiva satul Tamadau, el reprezinta realitatea a ceea ce am intalnit acolo. Cu siguranta vom mai reveni, poate vom reusi sa suprindem cadre de exceptie precum un pod, o scoala si un indicator, realizari marete ale alesilor locali si poate o sa facem si un blog pe tema asta unde sa putem concura cu cel al vizitatorului.

1.

_IGP1988

2.

_IGP1995

3.

_IGP2032

4.

_IGP1987

5.

_IGP1980

6.

_IGP2057

7.

_IGP2044

8.

_IGP2042

9.

_IGP2066

10.

_IGP2087

11.

_IGP2091

12.

_IGP2024

1 comment:

Dianora Ungureanu-Maier said...

Ce frumos e sătucul.. mi se face dor de zona mea. Chiar sper să am timp în această vară să pot merge prin sătucele uitate din munții ce înconjoară Valea Jiului. Sunt atâtea de văzut acolo în zonă!

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog