Tuesday, January 10

Incursiune la sfarsit de an, partea 3

Acum ma incalzeam iar soarele stia asta. Dimineata venise desi terminasem de numarat tot parcul zoologic din Namibia cu o noapte inainte. Fiind sarbatoare, angajatii hotelului unde eram cazati au plecat dupa ce oprisera centrala termica asadar la 8 seara ramasesem fara caldura la cele -5 grade cat imi indicase pe bord masina. A fost o noapte precum cele din scolile de ghizi montani cand dormeam in sunete de chitara pe o caldura de duduia soba si ma trezeam pe un ger de crapau lumanarile in camera :D

Si nu am stat mult la micul dejun ca am intins-o afara cu soarele nebun in obiective spre Golful Dubova al carui sat isi coboara casele batranesti pana la gura linistitei Dunari.

Multi sateni au avut planuri mari, unii au reusit si pensiunile (majoritatea finantate cu fonduri UE) recent construite strajuiesc malul romanesc in asteptarea vreunui ratacit plictisit de Valea Cernei. Altii au esuat in tentativa lor de a-si deschide o afacere locala: ruinele ridicate (am inteles ca ilegal) pe malurile de pietris ale fluviului stau dovada clara unui sistem local stapanit de autorizatii de constructii date contra legilor parcurilor naturale, arii protejate sau patrimonii de stat.
Masinile moderne cu numere de Spania si Italia nu incetau sa soseasca pe ulitele satului, rudele si prietenii generatiilor inaintate veneau pentru a petrece sarbatoarea Craciunului impreuna.

Avem o tara superba, dar smecheria pare sa domine sisteme de valori, educatii si dorinte pozitive asumate ca si stil ideologic. Cu alte cuvinte, mai avem mult nu pana sa ne aliniem unor standarde, ci pentru a invata sa ne respectam atat pe noi, cat si pe cei din jur.

Ziua se incheie ca de obicei cu cina pe malul Dunarii dupa care luam drumul muntilor Olteniei de Nord si a satelor traditionale unde s-a desfasurat ultima parte a vacantei de sarbatori.

1.

O vedere ce caracterizeaza legatura dintre Romania (stanga) si Serbia (dreapta)

_IGP0552

2.

_IGP0497

3.

_IGP0498

4.

_IGP0493

5.

_IGP0494

6.

Cazanele Mici - vedere din Golful Dubova

_IGP0508

7.

La pas prin satul Dubova

_IGP0517

8.

_IGP0518

9.

_IGP0525

10.

_IGP0529

11.

_IGP0527

12.

_IGP0554

13.

_IGP0537

14.

_IGP0527

15.

Orsova

_IGP0475

16.
Fluviul linistit la Cazanele Mici

_IGP0548

1 comment:

grigoreanka said...

Foarte frumos!si eu am avut placerea sa vad Caanele Mici si Cazanele Mari in mai 2011, impreuna cu Decebalus Rex...fantastic...o liniste de necuprins! grigoreanka

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog