Tuesday, January 3

Incursiune la sfarsit de an, partea 2

Placut impresionati de noul Rio ce ne-a purtat cu voiosie in Oltenia ca un copil ce isi invita parintii la joaca (bine, chiar nu te poti abtine sa nu te cobori la mintea tinerei tinute de drum) ne continuam traseul pe Valea Cernei cu oprire la Baile Herculane.
In atmosfera tihnita premergatoare petrecerilor de revelion oamenii harnici aranjeaza gospodariile pentru ultima oara in an si cativa turisti amatori de senzatii se relaxeaza in bazinele termale de la izvoare.

Ne plimbam si pe la Pestera Hotilor cu ai ei peretii iscaliti si ne continuam drumul pe Valea Cernei inca 15 km pana la Plugova unde cotim la stanga spre Iablanita. Traseul prin Banatul de Sud continua prin Valea Almajului spre Anina si Moldova Noua, puncte de interes fiind Cheile Globului la iesirea din satul Globu Craiovei si frumoasele vai ale Muntilor Locvei. Lasam granita cu Serbia in dreapta si prin dealurile Naidasului coboram spre Moldova Noua acolo unde lumea reactioneaza foarte mirata cand intrebi unde poti manca peste proaspat :D

Spre inserat continuam drumul pe malul Dunarii prin satele cehesti Coronina, Sf. Elena, Liubcova si Berzasca inapoi la Orsova. Un drum de aprox 100km din care primii 55 sunt in stare impecabila dupa care urmeaza portiuni rupte, neasfaltate sau prost asfaltate demne de viteza 1 si doar atat. Nu zabovim mult aici pentru ca am promis o incursiune strict pentru aceasta zona plina de traditii si istorie pe care intentionam sa o luam pe intelete la pas.

Ziua in care am parcurs aprox 250 km cu opriri putine dar frumoase la cele mai importante atractii in ciuda pustietatii pe care am intalnit-o prin putinele sate traversate se apropie de sfarsit.

A treia zi vom continua cu vizita satului Dubova asezat in golful cu acelasi nume, intre Cazanele Mici si Cazanele Mari.

1.

_IGP0382

2.

_IGP0419

3.

_IGP0388

4.

_IGP0407

5.

_IGP0421

6.

_IGP0430

7.

_IGP0434

8.

_IGP0449

9.

_IGP0455

10.

_IGP0462

11.

_IGP0466

12.

_IGP0468

2 comments:

Dianora Ungureanu-Maier said...

Ce frumos! Chiar imi era dor de Herculane. Acolo am petrecut multe weekenduri frumoase cu ai mei, ca din fericire din Valea Jiului se ajungea destul de repede.

Si adoram sa fac baie iarna ;) Voi ati facut o baie?

Octavian-Andrei Brezean said...

Da, este un loc de repaos foarte misto, noi nu am stat la bai de data asta, dar cu prima ocazie cand vom ramane mai multe zile in zona vom face cu siguranta :D

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog