Saturday, August 27

Chillion, simbolul Elvetiei

Locuitorii Elvetiei au stil pana si atunci cand se integreaza in forfota urbana frumoaselor orase rareori aglomerate. Totusi, o astfel de perioada a intenselor citadine vizite are limitele sale mai ales cand vine vorba de oameni "dependenti" de natura, de aceea am luat din nou calea principalelor rute de traversare ale Alpilor, de aceasta data in Sud.

lac-geneva-obiective

Una din ultimele opriri in Elvetia a fost Montreux, un oras despre care atunci cand sunt rugat sa il descriu in cateva cuvinte prefer sa prezint doar fotografii. Si asta pentru ca are un sarm aparte si orice descriere ar fi de prisos.

La cativa km de centrul orasului se afla castelul Chillion, una din cele mai reprezentative fortificatii elvetiene. Desi se zvoneste ca unele sectiuni au elemente arhitecturale specifice secolului IX, el dateaza in istorie din sec. XII.
Acum muzeu, castelul a fost modificat de mai multe ori in functie de utilitatea pe care a avut-o: inchisoare, fortareata sau resedinta regala.

1.

01

2.

02

Ville de Genève (sience 1978)
3.

03

4.

04

5.

05

6.

06

7.

07

8.

08

Le Grangettes
9.

09

Les Doigts

mai multe fotografii AICI

1 comment:

Dianora Ungureanu-Maier said...

Pur si simplu o altă lume pe acolo! Și o curațenie la care noi încă visăm! Mă bucur să văd că ai avut baftă de vreme frumoasă!

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog