Tuesday, June 14

Darul Cibinului

Nu s-au schimbat multe la Paltinis, ci doar natura pe care o gasesc mereu altfel precum o tanara imbujorata imbracata de fiece data in straie traditionale noi. Intri pe poarta casei din ce in ce mai deteriorate din care iese acelasi miros de mancare la ceaun si pasesti atent pe grinzile subrede.

1.

_IGP5141-2

Paltinisul a facut fata cum a putut schimbarilor "majore" aduse celor doua hoteluri cu traditie si si-a dus crucea mai departe uneori doar cu renumele castigat in anii de glorie, alteori prin colturile de natura deosebite care inca mai atrag turisti.

2.

_IGP5129-2

M-am bucurat sa intalnesc pe Drumul Studentilor ce coboara sinuos spre Cheile Cibinului pe langa florile ce au colorat un drum batran ci si oameni de varste diferite cu bucuria unei zile castigate in natura pe chipuri, nota a categoriei ce frecventeaza Paltinisul. Desigur, responsabilii cu turismul statiunii inca nu au plecat de la un posibil target ci au aplicat principiul amortizarii investitiilor eventual pe plus inca din primul an.

3.

_IGP5124-2

Dupa nocturna ploaie torentiala Cibinul ne-a dezvaluit ce avea mai de pret in anotimpul capricios :)

La Paltinis, acolo de unde dintre toate locurile in care m-am plimbat in copilarie mi-a placut cel mai mult. Acolo unde acum doi ani dupa un weekend fatidic la Sibiu mi-am regasit resursele in amintirile copilariei mele si am redevenit pozitiv. Cred ca sunt dependent de locurile care ma leaga de anumite perioade din viata mea, cu precadere anii in care mergeam in concedile alor mei.

4.

_IGP5113


Acum am revenit in locul in care te-am chemat toamna sa ma inspiri dupa ce in furtuna ai uitat de noi. La poalele muntilor in care urca un telescaun si numai scartaitul lui se auzea intre brazii Paltinisului, acolo unde oamenii isi readuc aminte cat de firavi sunt si ca sunt lucruri mai importante de detinut decat adevaruri absolute. Cat de frumoasa esti natura si cum ne atragi, ne chemi si ne creezi o frumoasa dependenta doar prin splendoare si naturalete.

5.

_IGP5099-2

6.

_IGP5100-2

7.

_IGP5206-2

8.

_IGP5152-2

9.

_IGP5160-2

Imi trec palmele printre firele de iarba presarate cu flori si redevin impacat cu mine, stiu ca nu am uitat ce este important, stiu ca iubesc natura si ca sunt liber in continuare. Altfel nu as mai fi facut alegeri :)

10.

WM_IGP5342 (968 x 648)

5 comments:

Stefan said...

Uaua oui uaua ua!

Ci frumos bai!

Imi place 2. Culorile m-au luat prin surprindere, mi-au clatit ochiul, iar fotografia poate fi pusa cu siguranta intr-o serie papuashiana. Si cam atat. Deci hai la Paltinis unde pruna-i cat casa!

Octavian-Andrei Brezean said...

hai sa ne coloraaaaam :D
..ei lasa ca vii tu ;)

multumesc Stefane!

Christina said...

Foarte frumos.

29decembrie said...

totu-i verde si frumos:)

rosekate said...

Este intr-adevar superba zona, mai ales cand sufletul ti-e plin de aminitiri de-acolo. Superbe fotografiile!

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog