Monday, February 14

Dobrogea de Nord

Judetul Constanta nu inseamna mereu litoralul Marii Negre ci si chei, mici abrupturi stancoase sau pesteri ascunse in micile diedre de calcar. La coborarea dintre Targusor si Cheia, Cheile dobrogei pot fi locul unde poti face o pauza binemeritata a vreunui traseu lung cu masina sau doar sa iti odihnesti ochii si mintea printre formatiunile stancoase interesante (nu incercati asta in duminicile verii sau sarbatori ca nu veti realiza decat auditia topului de muzica orientala a miticilor).

Daca este duminica, atunci e incursiune in natura! Asa am judecat si in acea zi frumoasa cand ideea de a ajunge la mare iarna s-a trasformat intr-un drum catre destinatie pe o ruta draga mie si anume prin Cheile Dobrogei. Copacii carora le inghetasera ramurile in zilele anterioare acum se dezghetau sub soarele puternic si vantul cald ce din chei spre eoliane isi croia drum sinuos. Din nou, drumuri pustii si o atmosfera de calatorie in notele lui Yann, ziua ce s-a incheiat cu spectacolul unui apus superb reflectat pe gheata lacului de la Petromidia.

1.

Rezervatia Cheile Dobrogei este situata in judetul Constanta si se intinde pe o suprafata de 285 de hectare. În Peştera Liliecilor şi Grota lui Adam s-au găsit urme vechi de locuire, datand din paleolitic. Formaţiunile muntoase din zonă sunt foste recifuri coraliere ale Mării Thetis.

_IGP2710-2

2.

Manastirea Casian

_IGP2634-2

3.

Cheile Dobrogei

_IGP2704-2

4.

_IGP2716-2

5.

_IGP2719-2

6.

Platforma Petromidia

_IGP2770-2

2 comments:

Simona said...

cand ai ajuns pe aici? nice work done!

Octavian-Andrei Brezean said...

Prima data din curiozitate, acum mi-am facut drum :)

multumesc! :)

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog