Saturday, August 28

Cu bicicleta prin Ungaria

Majoritatea timpului petrecut in concediu la Oradea mi l-am umplut cu plimbari cu bicicleta in oras. Cum in timpul saptamanii prietenii mei lucrau aveam timp de umplut ziua pana dupa-amiaza cand se intorceau si puteam fugi impreuna in natura.
Asadar intr-o zi uitandu-ma pe harta mi-am propus sa merg cu bicicleta prin Ungaria in zona de granita pe unde trecusem numai in viteza pana acum cu masina in drumurile spre alte tari de vest. Desi nu am avut un obiectiv clar m-am indreptat spre unde am vazut locuri si sate interesante.

Cei 7 km din oras pana la Vama Bors se parcurg usor avand in vedere soseaua lata, desi trebuie avut atentie la tir-uri. Trecutul granitei in Ungaria cu bicicleta nici la dus nici la intors nu a pus vreo problema, a durat aproximativ 2 minute, iar vamesii au fost foarte amabili. M-a amuzat foarte tare ca la dus la vamesul se uita in buletinul de Bucuresti si foarte uimit m-a intreabat de unde vin (credea ca am facut vreun maraton cu bicicleta :)) ) si ca unde vreau sa ajung, departe sau foarte departe?? :)) Am glumit un pic pe tema fugitului din tara pe considerente politice si am mers mai departe.

Am mers pana aproape de Berettyoufalu pe drumul national si m-am intors prin satele Artand si Biharkeresztes. A fost o plimbare de cativa zeci de km foarte relaxanta pe care o recomand oricui doreste sa se plimbe cu bicicleta in zona Oradei.
Mentionez ca in Ungaria sunt multe sate si drumuri de legatura care sunt dotate cu pista de biciclete paralela ceea ce creste siguranta in trafic.

1.

_IGP8903

2.

_IGP8957

3.

_IGP8959

-----
ctrl + click pentru a mari/to enlarge
3 comments:

Dan said...

Domnu draghe... Ioi, very nagy beautiful bicikli!
Vigyázz lantu' :)

Octavian-Andrei Brezean said...

igen kosonom sepem adica multzumesc cu sapa :)) jos la pedala, normal :))

Lucian (naycool) said...

Foarte frumos... cum au avut ei* grija sa transforme patru in doar doua roti :)) noroc cu galatenii nostri :P

Frumoasa iesire si traditionalul "La Cat Mai Multe ! "

* ei = baietii in albastru din galati

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog