Sunday, June 20

Secolul 21, momente de realitate

1.

_IGP5000 (915 x 612)

2.

_IGP4993 (968 x 648)

Explozia platformei petroliere Deepwater Horizon si ulterioara deversare de petrol in Golful Mexicului este de-acum unanim considerata drept cel mai grav dezastru ambiental provocat de om din istorie. “Mareea Neagra” ameninta sa inghita intregul Golf, intreaga coasta meridionala si sud-orientala a Statelor Unite si a Mississippi, si este pe punctul de a se propaga in toate oceanele lumii. Potrivit celor mai “negre” previziuni, aceasta catastrofa va continua sa ucida timp de multe generatii, transformand cel mai probabil intregul Golf Mexic intr-o zona moarta. Animalele, viata omului, pana si industriile, toate risca potential daune permanente si distrugerea.

Ce este si mai interesant e referitor la una din solutiile (solvent chimic) de ameliorare a dezastrului:

Potrivit unui raport al expertilor de la Ministerul Resurselor Naturale din Rusia, dat publicitatii in luna mai, acest Corexit 9500 este un solvent de patru ori mai toxic decat titeiul. Agentul chimic, au precizat rusii, are un nivel de toxicitate de 2.61ppm, dar moleculele lui, amestecate cu apele calde ale Golfului, devin capabile sa genereze o asa-numita "tranzitie de faza"; aceasta implica trecerea din starea lichida la una gazoasa, care poate fi absorbita de nori. Prin urmare, gazul va fi eliberat ulterior ub forma unei "ploi toxice", in masura sa distruga toate formele de viata.

Nota de plata: 20 mld $ . Ignoranta de a evita dezastre de calibrul asta - nemasurata ...

2 comments:

romina said...

well.. de fapt acest comentariu este pentru postul anterior acestuia, care mi-a placut foarte mult. picture&words :) opțiunea nu era disponibilă acolo.. probabil intenționat. sper că nu deranjează că am scris aici :)

Octavian-Andrei Brezean said...

multumesc romina, esti binevenita :)

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog