Thursday, May 27

Jacu romanesc, momente de calatorie (partea 4)

Florile, fluturii si casele Jacului! Nicaieri nu am mai vazut un acord de culori mai frumoase ca acolo intre zidurile vechi si dealurile fostei graniti austro-ungare. Iti va parea ca aceste din urma, adica dealurile, au o poveste deosebita a culorilor, cand vezi fluturii de acolo care se aseaza pe gardurile invechite ce stau sa cada, cei galben cu alb si cei castanii sau de culoarea lamaii pe florile din vegetatia salbatica crescuta in vreo curte neumblata de 40 de ani.

Jur imprejurul Jacului se intinde o intreaga cununa de lucruri frumoase. La cele mai apropiate, la catziva pasi de Manastirea Jacu Romanesc, la cativa pasi de paraul ce strabate satul, am petrecut cateva momente de reculegere, singur. In multe locuri ma opresc in felul asta dar acum parca era totul, ma simteam pur.

Intre mine si parau nu mai ramasese decat o palma de pamant, pe ea facem focul fermecator sau asezam esenta, intoarcerea la ce mai poate face diferenta in suflet, apropierea de natura si de sat.

1.

jac 01

2.

jac 02

3.

jac 03

4.

jac 04

5.

jac 05

6.

jac 06

7.

jac 07

8.

jac 08

9.

jac 09

10.

jac 10

Alte articole din aceeasi serie:

Tag cloud: Jac, Jacod, Jacodu, Jacu Romanesc, Mures, Judetul Mures, Manastirea Jac, Manastirea Jacu Romanesc, Sfarsit de Florar la Jacu Romanesc, Calatorie, Calatorii, Calatorie in Ardeal, Ardeal, Romania, Travelling, Romania Travel, Travel in Romania, Trasilvania, Transylvania, Kendu, Satul Kendu, Vetca, Satul Vetca, Balauseri, Comuna Balauseri, Go to Romania, Visit Romania, Travelling in Romania, Travelling in Ardeal, Road to Sovata, Traditii, Traditional, Manastire, Manastirea

3 comments:

Dan said...

Inca mai am in nari, bine cuibarita, aroma zilelor acelea...
Pe data viitoare, asadar, dupa cum veti vedea :))

CARLOS - http://soloparamujeresescritaporunhombre.blogspot.com/ said...

Octavian mu beautiful photos and the theme of the same ... congratulations

Octavian-Andrei Brezean said...

thank for your visit dear friends :)

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog