Friday, March 12

Baletul fericirii mele

Pasarea fericirii vine la tine si tu te grabesti sa o inghesui dupa gratiile unei colivii? Poate fi cea mai aurita colivie, tot inchisoare se numeste. Primeste-o cu inima deschisa, dar ai grija sa o pastrezi asa, caci sufletul dragostei nu poate straluci in captivitate. Un Frankenstein al slabiciunii se ascunde in aceasta colivie, un monstru care iti va devora fericirea inainte sa iti dai seama. In inima se petrec adesea tragedii nevazute si nebanuite de celalalt, care insangereaza sentimentele pe nedrept.
Durerea este cu atat mai mare daca, imaginandu-ti-o mereu, o chemi la realitate. Nefericirea ia forma ca si creatie a propriei tale frici.


Ai incercat vreodata sa prinzi muzica in pumni? Cu ce te alegi din incercarile desarte? Cu asta vei ramane incercand sa inlantui fericirea si s-o pastrezi la dispozitia ta, ca pe o balerina ce se invarte mecanic intr-o cutiuta muzicala. Si apoi, ce poate fi mai trist decat sa auzi in fiecare zi triluri fara vlaga a ceva ce a fost odata balada dragostei?

Urechea iti va deveni treptat indiferenta. Si chiar si sufletul tau se va plictisi de melodia pe care o aude repetandu-se tot mai plictisitor, tot mai stins, tot mai nedefinit. Cum sa-ti mai poata canta, cand tu o transformi in obiect de decor? Mai degraba moare. Mai degraba da-i tu libertatea de care are nevoie.


Orice libertate implica si riscuri. Uneori pasarea fericirii va alege sa zboare de la tine, spre alte zari de unde rasuna alte cantece. Poate ca o va chema alt suflet insetat, dar dispus sa ii pretuiasca libertatea. Si, cand se va hotari sa zboare, nici macar gratiile aurite a ceea ce devine colivia singuratatii in doi, nu o mai pot opri.


Din libertate se naste libertatea. Tocmai aici este incercarea.


Raluca Ionescu - Mayra.ro

No comments:

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog