Tuesday, September 29

Chimia vietii

2 comments:
Unii oameni nu folosesc mess-ul, dar asta e ok. Altii nu bloguiesc. Unii devin reticenti atunci cand le spui ca intri rar pe Facebook.

Ce ar fi sa vorbim despre fericire, prieteni si caracter pe blog :)) ba nu, dezamagiri, perpetue, e mai kinky. Inca mai ma plimb pe aici prin afara virtualului, separat de capitolul "instrumente". Nu ca n-as lucra cu automatizari si instrumentatie, dar unii au mutat-o de la capitolul inginerie la arta.

Arta pseudo comunicarii. Virtual vorbind socializam si ne admiram.

Chimia se intampla in viata de zi cu zi. Este aici si acum, nu ar fi frumos?

1.
IMGP5850

Varianta mare aici

2.
IMGP4936

Varianta mare aici


Treceti si pe la ZaThing sa cititi ceva despre intimitate aici

Saturday, September 26

Grecia, ziua 6

5 comments:
Aceasta este ultima zi pe care o voi posta din vacanta in Grecia. Din cauza vremii proaste ne-am plimbat prin ploaie, am facut inclusiv baie in piscina pe o mocaneasca ca in povesti, dar nu am nimic important sa va arat din zilele ce au ramas. Asadar sper eu sa recuperez cu acest articol in care va voi povesti in imagini desfasuratorul unei excursii de o zi la manastirile de la Meteora.

Meteora, situata in campia Thesaliei, in apropiere de Kalambaka, intre muntii Koziakas si Antichassia, este unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos.

1.
IMGP5579

Exista in aceste locuri peste o mie de stanci foarte abrupte si foarte inalte, formate cu saizeci de milioane de ani in urma in asa numita perioada tertiara care, cu manastirile lor seculare in varf, ilustreaza parca simbolic calea dificila, dar frumoasa pe care trebuie sa o urmeze crestinul catre "Preainaltul Domn al boltilor ceresti".

Pentru marturia ei crestina, istorica, arhitectonica, artistica si geografica, Meteora este recunoscuta si ocrotita de UNESCO si de alte organizatii internationale. Prin Legea nr. 2531/11.10.1995 si Hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Greciei, teritoriul Sfintei Meteora a fost proclamat, din octombrie 1995, "loc sfant, imuabil si inviolabil", ceea ce-i asigura protectia si-i garanteaza autenticitatea.

Traseul de la Kalambaka pana la manastiri este fermecator. In dreapta si stanga apar stanci inalte, salbatice. Dupa un parcurs incantator ajungi la Meteora, unul din cele mai frumoase locuri de pe pamant, iar ca fenomen natural, unicul din lume.
Despre aceste locuri, Parintele Ioanichie Balan spunea, oarecum cu o unda de regret, din pricina multimii pelerinilor: "Ce frumoase locuri de nevointa duhovniceasca ofera monahilor Muntele Meteora! Dar cat sunt de asaltate aceste manastiri de turisti din toata lumea! Pentru aceasta multi monahi iubitori de liniste au parasit Meteorele si s-au retras in Muntele Athos, pentru a se putea ruga mai linistiti lui Dumnezeu, ziua si noaptea."

2.
IMGP5583

3.
IMGP5596

4.
IMGP5600

5.
IMGP5624

6.
IMGP5635

7.
IMGP5643

8.
IMGP5655

9.
IMGP5657

10.
IMGP5660

11.
IMGP5718

12.
IMGP5784

Mai multe detalii despre Meteora aici

Friday, September 25

Lens Repair Data 2.0

No comments:
Lens Annualized Repair Rate Typical Problems
Sigma 120-300 f2.8 84.6% Zoom mechanism, calibration, autofocus
Sigma 150-500 OS 45.5% OS, Autofocus, zoom
Sigma 120-400 OS 44.4% OS, Autofocus, zoom
Sigma 50-500 28.3% Zoom mechanism, autofocus
Sigma 100-300 f4 22.2% autofocus
Tamron 70-200 f2.8 22.2% tight mount (Canon), autofocus
Canon 17-55 f2.8 IS EF-S 19.6% IS, Err99
Canon 10-22 EF-S 15.8% barrel separation
Nikon 70-200 f2.8 VR 13.1% zoom mechanism, manual focus clutch
Sigma 18-200 12.7% barrel separation
Nikon 17-35 f2.8 12.5% calibration
Canon 50 f1.2 13.3% Calibration
Sigma 30 f1.4 12.3% calibration
Canon 100-400 IS 12.3% Zoom tension ring, Err99, calibration
Nikon 80-400 11.9% Electronic issues
Canon 85 f1.2 11.7% Electronic issues


A while back, at the request of several customers, we released our lens repair statistics through the summer of 2008, and later updated them for Canon lenses only through October of 2008. Nothing we’ve done since our lenses were used to shoot the Hooters calendar has generated so much response. A lot of people appreciated having the data available. A few brand-name fanboys took our numbers very personally or thought we had an agenda. CONTINUARE...


Sunday, September 20

Grecia, ziua 4

2 comments:
In ziua 4 nu prea am avut dispozitia de a fotografia, am vrut sa ma relaxez complet asa ca am profitat de serviciile complexului. Momentul interesant al zilei a fost cand imediat dupa o ploaie scurta ce a alungat absolut toti turistii de pe plaja, am profitat de imediata aparitie a soarelui si am intrat cu trusa de snorkeling in apa unde am petrecut aproximativ 2 ore innotand si observand diferite specii de pesti. Regret ca nu am avut vreun aparat special pentru a fotografia sub apa sa va pot arata ce minunatii se pot vedea.

IMGP4905 (968 x 648)

Wednesday, September 16

Grecia, ziua 3

8 comments:
O zi pe impartita intre doua locatii deosebit de frumoase ale bratului Sithonia. Prima parte a zilei am petrecut-o pe stradutele inguste din partea veche a orasului Nikiti, iar a doua pe falezele foarte curate ale orasului Neos Maramas dupa cum urmeaza.

Bifati optiunea HQ, jos in dreapta ferestrei.ctrl + click pentru a mari

Orasul Nikiti
1.
2.
3.

--
Neos Marmaras
4.
5.
6.
7.

Tuesday, September 15

Grecia, ziua 2

No comments:
Play! :)Grecii stiu sa faca turism si de asta m-am convins inca din prima zi. Uneori sunt prea corecti, alteori te taxeaza pentru cele mai mici servicii, per total majoritatea care isi fac un concediu acolo isi pun problema sa revina. Au si de ce.
Daca majoritatea serviciilor hoteliere de acolo erau gratis (jocuri, piscina, aerobic..etc) mai ramaneau cateva pe care erai nevoit sa le platesti. Spre exemplu internetul. Costa 4 E pe zi si il puteai utiliza numai in holul hotelului eventual la receptie pentru un semnal mai bun. Poate ca nu as fi avut nici o problema cu taxa daca beneficiam de el in camera, dar asa mi se parea peste mana sa imi pierd din timpul zilei stand sa scriu pe blog in loc sa o fac din pat inainte de culcare. Ma indoiesc ca ap-urile pentru un semnal care sa acopere toate camerele ar fi costat foarte mult.

Cu toate astea intrand de pe mobil am vazut groaznica prognoza meteo care ne oferea doua posibilitati: ori faceam provizii de uzo in camera pentru zilele urate ori profitam de singurele 3 bune care urmau si vizitam cat de mult puteam din peninsula. Am ales a doua varianta pentru care am inchiriat o masina si am plecat in a doua zi pe bratul Kassandra.


Prima data am oprit prin niste sate grecesti cu case ce coboarau catre golfuri oarecum izolate, construite din piatra cu influente cretacice si am mancat tot felul de fructe din pomii fructiferi exotici intalniti pe drumurile dintre dealuri. In continuare am mers in micul orasel N. Skioni unde am facut o mica plimbre printre strazile de tip bazar si am oprit la Paloiuri unde am gasit o plaja pustie unde am si facut prima baie in Marea Egee.

Dupa-amiaza ne-am intors prin statiunile ce strajuiesc latura estica a peninsulei Kassandra. Contrast mare de preturi la buticuri, produse asemanatoare iar terasele din centrul statiunii Kalithea foarte scumpe. (5 euro un pahar de vin, 6 o sticla de bere la 0,33).

La sfarsitul zilei ne-am intors la noi in complex unde am sarbatorit cu bere Mythos care se situeaza undeva sub Timisoreana si Ursus, dar rece e binevenita. De aceea recomand Amstel fara doar si poate.
Fara masinutza nu am fi reusit sa vizitam asa de multe locuri, asa ca recomand tuturor care pleaca spre peninsula sa o faca cu masina personala daca detin, altfel este dificil sa depinzi de transportul local pe distante asa lungi.


Pentru ca mai ramasesera cateva ore de lumina ne-am aventurat si spre golfurile din Vourvouli din Peninsula Sithonia.


alte diverse din aceeasi zi; ctrl + click pentru a mari


About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog