Sunday, July 19

Jurnalul Laurei

2 comments:1

In amiaza cand s-au gatit acele spaghete in 8 oameni totul s-a finalizat cu o mare leneveala. Un soare puternic de lin ce abia strapungea betzele parfumate pentru care ne-am certat din nehotarare; miros de perdele semitransparente si analiza ultimului vis de zi.. nocturn
Necuvintele de la sfarsitul zambetului :)

Saturday, July 18

Wednesday, July 15

Floarea, gargarita si ideologia maselor
Anumite frunze intamplatoare ii reproseaza ei, celei pline de pete negre pe rosul perfid ca a denuntat raul, dar nu a spus ce inseamna binele. I s-a reprosat ca a facut-o pe floare sa poarte galbenul aprins; dupa care sa ii spuna in numele carei ideologii ca ea exista?

Se imagineaza ca acest repros exista totusi si e fundamental: totusi, e usor de adoptat un sistem mai mult sau mai putin automat de gandire. Adica ea zice. Cel putin ca e galbena.
Daca le-as cere unor critici ce o sustin pasiv sa ii defineasca filozofia si rosul perfid ar fi foarte incurcati. Si ei si floarea. Oricum sunt indiferenti, la fel ca si mine in fond. Si totusi gargarita, nu floarea trebuie sa gaseasca solutia pentru sine, pentru ceilalti critici, si mai ales pentru spectatori.

Nu are incredere in intelectualii care, de vreo 30 de ani incoace, nu fac decat sa propage clasicele perfidisme si care nu fac decat sa sustina filosoficeste isteriile colective a caror prada devin, periodic, mase si popoare. Chiar si ea, floarea.

Daca i-ar impune culoarea (desi este o ideologie total fantezista) unor pseudo-ideologisti gata preparata in forma unor formulari clare si la obiect evitand polemicile, e ca si cum ar rosti cuvantul "capitalist", "burgez" sau si tot neamu' se napusteste sa-i ia gatul gazei cu aceeasi prostie si aceeasi orbire fara sa stie in fond ce se afla in spatele injuriei propriu-zisa.

Si asa dragii gargaritei, asa se transforma vorbele _incomod neintelese _ in propriile instrumente ale furiilor personale, dar care in fond nu au nici cea mai mica legatura de sange, suflet si ideologie cu floarea ce sta impasibila cu spatele la soare.

Este absolut ridicol sa gandesti pentru toata lumea si sa dai integii lumi o filozofie automata.
Autorul dramatic formuleaza problemele. E ca ideologia gata facuta care o impiedica pe floare, pe galbejita sa hotarasca in ce directie se intoarce.

Ea, gargarita, se fereste sa dea solutii. Se fereste pentru ca ar putea deveni un sistem de lozinci putand sa duca la alta lansare, alta inovatie, alt moment penibil.

1.

IMGP1939 (968 x 648)

2.

IMGP1967 (648 x 968)


Sunday, July 12

Hai pe Transfagarasan, partea 1

12 comments:
Bucuresti - Curtea de Arges (AG) - Cartisoara (SB) - Vistisoara (BV);
Vistisoara - Sercaia - Bran - Culoarul Rucar - Bran (+Sirnea) - Dambovicioara - Pitesti - Bucuresti

Click pe optiunea HQ din dreapta - jos a ferestrei.


1.
01 (968 x 648)

La altitudine m-am intalnit si cu Verdele Minei. Adica da, daca imi permiteti, dar asa verde numai in vise sau povesti, in spatele acelor masti :D
2.
02 (968 x 648)

Transfăgărăşanul sau DN7C este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România. Drumul leagă regiunea istorică a Transilvaniei de Muntenia. Drumul a fost construit să treacă peste Munţii Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din munţii României, care face parte din Carpaţii Meridionali. Drumul porneşte de lângă Piteşti, din comuna Bascov, ducând la Curtea de Argeş.

Dincolo de Curtea de Argeş, la Arefu, începe porţiunea inaugurată la 20 septembrie 1974, care trece merge până la Cârţişoara, Sibiu, şi care urcă până la altitudinea de 2.030 m; drumul în trepte foloseşte serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice autovehicul; din cauza serpentinelor şi drumului în rampă viteza de rulare este de 40 km/h.
Drumul este închis de la sfârşitul lunii octombrie până în luna iunie din cauza zăpezii care acoperă drumul. Acest drum are mai multe tunele şi viaducte decât oricare alt drum din România; în apropiere de cel mai înalt punct al ascensiunii, la Bâlea Lac drumul trece prin cel mai lung tunel din România (aproape 1.000 m).

3.
03 (968 x 648)

4.
04 (968 x 648)

5.
05 (968 x 648)

6.
06 (968 x 648)

7.

Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus. Mai multe detalii aici

07 (968 x 648)

8.
08 (968 x 648)

9.

Cetatea Făgăraş. Construcţia a început la sfârşitul secolului al XIV-lea, pe locul unei cetăţi de pământ din secolul al XII-lea. A fost transformată în castel fortificat în secolul al XVI-lea, devenind reşedinţă princiară din secolul al XVII-lea. În prezent, Cetatea Făgăraşului adăposteşte Muzeul "Ţării Făgăraşului", Biblioteca Municipală Făgăraş, precum şi un restaurant-cramă.

09 (968 x 648)

10.
Sirnea:

10 (968 x 648)

11.
11 (968 x 648)


Monday, July 6

Memento

7 comments:
"[...] Lucruri vagi, poate cele mai vagi sunt omul, Dumnezeu, libertatea. Vagul este opusul precisului. Vagul este ceea ce ramane dupa traversarea unui spatiu populat cu limite. Limita il inchide mai intai pe om in spatiul precisului. Problema este cum sa parcurgem apoi treptele precisului pentru a ajunge la lucrurile vagi [...]"

Gabriel Liiceanu - despre limita

IMGP5190 (1092 x 570)

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog