Tuesday, September 15

Grecia, ziua 2

Play! :)Grecii stiu sa faca turism si de asta m-am convins inca din prima zi. Uneori sunt prea corecti, alteori te taxeaza pentru cele mai mici servicii, per total majoritatea care isi fac un concediu acolo isi pun problema sa revina. Au si de ce.
Daca majoritatea serviciilor hoteliere de acolo erau gratis (jocuri, piscina, aerobic..etc) mai ramaneau cateva pe care erai nevoit sa le platesti. Spre exemplu internetul. Costa 4 E pe zi si il puteai utiliza numai in holul hotelului eventual la receptie pentru un semnal mai bun. Poate ca nu as fi avut nici o problema cu taxa daca beneficiam de el in camera, dar asa mi se parea peste mana sa imi pierd din timpul zilei stand sa scriu pe blog in loc sa o fac din pat inainte de culcare. Ma indoiesc ca ap-urile pentru un semnal care sa acopere toate camerele ar fi costat foarte mult.

Cu toate astea intrand de pe mobil am vazut groaznica prognoza meteo care ne oferea doua posibilitati: ori faceam provizii de uzo in camera pentru zilele urate ori profitam de singurele 3 bune care urmau si vizitam cat de mult puteam din peninsula. Am ales a doua varianta pentru care am inchiriat o masina si am plecat in a doua zi pe bratul Kassandra.


Prima data am oprit prin niste sate grecesti cu case ce coboarau catre golfuri oarecum izolate, construite din piatra cu influente cretacice si am mancat tot felul de fructe din pomii fructiferi exotici intalniti pe drumurile dintre dealuri. In continuare am mers in micul orasel N. Skioni unde am facut o mica plimbre printre strazile de tip bazar si am oprit la Paloiuri unde am gasit o plaja pustie unde am si facut prima baie in Marea Egee.

Dupa-amiaza ne-am intors prin statiunile ce strajuiesc latura estica a peninsulei Kassandra. Contrast mare de preturi la buticuri, produse asemanatoare iar terasele din centrul statiunii Kalithea foarte scumpe. (5 euro un pahar de vin, 6 o sticla de bere la 0,33).

La sfarsitul zilei ne-am intors la noi in complex unde am sarbatorit cu bere Mythos care se situeaza undeva sub Timisoreana si Ursus, dar rece e binevenita. De aceea recomand Amstel fara doar si poate.
Fara masinutza nu am fi reusit sa vizitam asa de multe locuri, asa ca recomand tuturor care pleaca spre peninsula sa o faca cu masina personala daca detin, altfel este dificil sa depinzi de transportul local pe distante asa lungi.


Pentru ca mai ramasesera cateva ore de lumina ne-am aventurat si spre golfurile din Vourvouli din Peninsula Sithonia.


alte diverse din aceeasi zi; ctrl + click pentru a mari


No comments:

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog