Sunday, July 12

Hai pe Transfagarasan, partea 1

Bucuresti - Curtea de Arges (AG) - Cartisoara (SB) - Vistisoara (BV);
Vistisoara - Sercaia - Bran - Culoarul Rucar - Bran (+Sirnea) - Dambovicioara - Pitesti - Bucuresti

Click pe optiunea HQ din dreapta - jos a ferestrei.


1.
01 (968 x 648)

La altitudine m-am intalnit si cu Verdele Minei. Adica da, daca imi permiteti, dar asa verde numai in vise sau povesti, in spatele acelor masti :D
2.
02 (968 x 648)

Transfăgărăşanul sau DN7C este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România. Drumul leagă regiunea istorică a Transilvaniei de Muntenia. Drumul a fost construit să treacă peste Munţii Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din munţii României, care face parte din Carpaţii Meridionali. Drumul porneşte de lângă Piteşti, din comuna Bascov, ducând la Curtea de Argeş.

Dincolo de Curtea de Argeş, la Arefu, începe porţiunea inaugurată la 20 septembrie 1974, care trece merge până la Cârţişoara, Sibiu, şi care urcă până la altitudinea de 2.030 m; drumul în trepte foloseşte serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice autovehicul; din cauza serpentinelor şi drumului în rampă viteza de rulare este de 40 km/h.
Drumul este închis de la sfârşitul lunii octombrie până în luna iunie din cauza zăpezii care acoperă drumul. Acest drum are mai multe tunele şi viaducte decât oricare alt drum din România; în apropiere de cel mai înalt punct al ascensiunii, la Bâlea Lac drumul trece prin cel mai lung tunel din România (aproape 1.000 m).

3.
03 (968 x 648)

4.
04 (968 x 648)

5.
05 (968 x 648)

6.
06 (968 x 648)

7.

Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus. Mai multe detalii aici

07 (968 x 648)

8.
08 (968 x 648)

9.

Cetatea Făgăraş. Construcţia a început la sfârşitul secolului al XIV-lea, pe locul unei cetăţi de pământ din secolul al XII-lea. A fost transformată în castel fortificat în secolul al XVI-lea, devenind reşedinţă princiară din secolul al XVII-lea. În prezent, Cetatea Făgăraşului adăposteşte Muzeul "Ţării Făgăraşului", Biblioteca Municipală Făgăraş, precum şi un restaurant-cramă.

09 (968 x 648)

10.
Sirnea:

10 (968 x 648)

11.
11 (968 x 648)


12 comments:

Dan said...

Păi să ştii c-o să vin! :) Foarte faine locurile pe unde aţi trecut. Mi-ai făcut poftă (ez iujuăl) de plecat la drum... măi, nu ştiu cine ţi-a tras fotografiile astea, da tare fain or ieşit :))
Papuashu şi fetili în diverse ipostaze vilegiaturistice prin diferite colţuri de paradis autohtone... O să te angajez de ghid(uş) pe traseele astea, că tare mi-aş dori să revăd Sâmbăta de Sus şi să iau şi io o chiatră-n gură pe Transfăgărăşan... Iar lăţosul ăla alb... cel mai tare, frate :)
Deci, rămâne valabilă invitaţia... te provoc la o etapă de raliu montan :)) Sety copilot :D

Octavian-Andrei Brezean said...

multumesc dan pentru cuvintele frumoase.

deci ramane stabilit, imi iau casca si aparatu si vin :)

mina said...

Da, verdele uneori ii atat de verde ca esti tentat sa crezi ca-l gasesti doar in vise si-n povesti...si cand iti apare-n fata ochilor in toata splendoarea..parca nu prea-ti mai vine a crede ca e real..
E acolo sus de tot, il port in mine..l-am luat cu mine..
Poate ca este, intr-adevar, culoarea raiului..pe care am fost binecuvantati s-o putem regasi si aici pe pamant..uneori, pentru cateva clipe..

Andreea Anghelescu said...

Care va' sa zica: v-ati intalnit cu ursul, v-ati pupat cu dl. caine, ati levitat, ati vazut vacutele dragalindu-se si v-ati clatit ochii cu o mare de verde...
Am si eu o varianta asemanatoare a traseului, prin noiembrie anul trecut...Am prins o vremeeeee de invidiat! Vorbeeee...mai bine tac decat sa-mi subliniez lenea de a fi postat ceva in sensul asta :P
Si muzicaaaaa...mmm! :)

Octavian-Andrei Brezean said...

@ mina: sti ce e cel mai frumos si important lucru?
el este real, trebuie doar sa sti sa cauti :) verdele care v-asazica :D

@ andreea cea cu atitudine: care v-asazica pune mana si pune fotografiile ;)

multumesc tuturor :)

Sabina said...

super super ....

Octavian-Andrei Brezean said...

heheheeee iata si bucatarii prezenti hihih

ma bucur ca iti place :D

Octavian-Andrei Brezean said...

btw, tu ne sabotezi cu propriile slabiciuni gurmande, vom manca bunatati pana la epuizare fizica :))

ps: asteptam retete noi (schhhhh!)

Romulus Cristea said...

Salut,
Sa te duci cand ai timp si pe Transalpina (DN 67C). Face legatura intre Novaci si Sebes. Urca pana la Pasul Urdele-2145 metri. E prima sosea nationala din Europa. Nu am gasit o sursa care sa spuna cand a fost construit (se vorbeste de un asa zis coridor roman din anul 104 dh), insa a fost pavat cu piatra cubica in timpul lui Carol II.

Octavian-Andrei Brezean said...

aha, stiu despre ea, problema care a stat la baza parcurgerii ei este masina. drumul nu este decat un sfert asfaltat si este necesar un mijloc de transport cu o garda la sol destul de ridicata.

oricum am certitudinea ca in curand voi ajunge acolo, depinde de fiecare cum ne adunam.

multumesc pentru info si vizita, va mai astept :)

ARIPI DE FLUTURE said...

superbe

rady said...

foarte misto, atat imaginile cat si locurile. sper sa ajung sa ma dau si eu o tura pe transfagarasan in concediul de luna asta, nu l-am mai vazut din 06

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog