Saturday, April 25

Cutremur devastator. De culoare. In Piatra Mare.


Jack Johnson - Monsoon

Uitandu-ma prin reffer-urile blogului am dat de cea mai amuzanta intrare de pana acum, aceasta provenea dintr-o cautare pe google.ro si suna chiar asa: Compunere despre calatoria la munte si care sa inceapa cu,,am ramas surprins ca trenul a ajuns gol in gara". Interesanta idee :) ; mi-ar place sa vad cum trenul plin ajunge gol la destinatie, ca intr-o poveste cu nonsensuri, sa se dea toti jos la Valea Larga in albia raului sa incinga gratare, sa inceapa sa socializeze intre ei, sa faca schimb de carti si sa fotografieze in cele mai ciudate si nonconformiste ipostaze, iar de sarbatori sa arate musafirilor nu albumul promotiei din liceu ci albumul trenului personal 3003 Brasov - Bucuresti Nord, promotia 2009 :D

Ma rog, era offtopic, asa ca voi trece la subiect; acela al unui sfarsit de saptamana cu cativa prieteni la munte, in Piatra Mare. Plecati inainte sa se lumineze de ziua si pe jumatate adormiti in tren am ajuns intr-un loc unde mergeam foarte des cand eram copil. Masivul Piatra Mare. Intotdeauna imi place sa traiesc sentimentul revederii locurilor din copilarie. A trecut mult timp, prea mult de cand nu mai vazusem Cabana Bunloc (care a ars inte timp, dar langa fosta locatie s-a reconstruit in 2005 o cabana noua, cu acelasi nume), in schimb nu trecuse foarte mult timp de cand am vazut ultima oara Canionul Sapte Scari in care am constatat ca treptele amenajate s-au deteriorat foarte tare.

Nu sunt multe de zis in rest, a fost mult soare si cel putin la fel de mult verde alpin. Piatra Mare, un munte care rezista eroic in fata vointei umane de a-l distruge, in felul tipic de a arunca ambalaje de orice tip pe covorul de frunze al padurii sale si de a lasa semnaturi pana si pe stancile ce strajuiesc cantoanele puse ca niste porti la intrarea in eden.

aaa, cred ca e cutremur chiar acum...
cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter

mda, a fost pentru 2-3 secunde :)) , noroc ca sunt la casa acum si nu in bloc, imi aduc aminte de la ultimul cutremur ca la etajul meu se resimte balansul blocului cel mai tare, deci sa punem muzica, balans avem.

ctrl + click pentru a mari
1.
2.
3.
4.
Alexandrina si Andrei

5.
6.
7.
8.
Traseul spre Varful Piatra Mare prin Canionul Sapte Scari

9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Cabana Bunloc, dealul Tampa si orasul Brasov

16.
17.
18.
Brasov, marginimea industriala

19.
20.
- the end -


Masivul Piatra Mare face parte din muntii Barsei, localizati in sudul depresiunii Brasov, in cadrul Carpatilor de Curbura. Vârful Piatra Mare, având 1.843 m. Limita nordica a masivului este formata de depresiunea intramontan al Barsei. In est, valea Garcinului, insotita de abruptul rasaritean al Pietrei Mari, constituie limita fata de culmile rotunjite ale muntilor Garbovei cu care exista numeroase legaturi turistice. Limita sudica, spre muntii mai scunzi ai Predealului, urmareste cursurile superior si mijlociu ale Timisului Sec de Sus si pitoreasca depresiune a Timisului de Sus. Spre vest, culoarul vaii Timisului desparte Piatra Mare de masivul Postavarul.

Puteti vedea o panorama interesanta din Canionul Sapte Scari aici

11 comments:

Doru Oprişan said...

frumos efect pe pozele cu pereti :)

Octavian-Andrei Brezean said...

Multumesc Dorule :)

cristinutza said...

de-acord cu doru. sunt frumoase:)

NESZAMA said...

Fantastic views, especially 16 and 18, the panorama is beautiful:)

Octavian-Andrei Brezean said...

thanks neszama :)

Dan said...

Măi, jumperilor... aţi speriat şi câinele cu imponderabilitatea voastră înlemnită :))
Bănuiesc că ieşirea asta a fost cel puţin la fel de faină precum se vede acilea în poz(n)e... Bravos!

ARIPI DE FLUTURE said...

superbe, frumoasa excursie:)

Dan said...

Cu ocazia prilejului gripei ăsteia din ultimele vremuri, radarul lui Sety a înregistrat abnormale niveluri ale toleranţei papuashiene la cuvinte drăguţe, laude, osanale şi alte cestiuni din acestea... Vreau să fac, pe această cale neuronală inversă, un apel la calm şi cumpătare, la cântărirea şi potenţarea cuvintelor drăguţe adresate Papuashului, nu de alta, dar în sfârşitul acesta de week-end vom avea nivoi di dânsu' făr' de bubiţe... şi ar fi cam greu ca pe teritoriu inamic panonic să îi ataşăm un stativ-trepied cu roţi şi un bidon de 2 litri de loratadină intravenoasă :))
Aşadar... încep eu cu doza de şoc... draghe Papuash...(pe un ton reţinut, mimică gravă...) culorile acestea ne doare :))
Hai să ne trăieşti!
(sper ca cei cu simţul umorului mai puţin dezvoltat să nu mă ia în serios, ceea ce tocmai aţi citit mai sus nu a fost altceva decât o dedublare de personalitate, o efemeră rătăcire în cuvinte... "I used to be schizophrenic, but WE are OK now" :))
Să luăm aminteeee... Trafic tuturoooor!

Octavian-Andrei Brezean said...

dane tu ai ceva cu mine!

las ca vezi ce lungimi superlative de focale iti iei tu :D

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin

pregateste glucoza intravenoasa :D

Irocheez said...

lovely, lovely places!

Octavian-Andrei Brezean said...

:) danke

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog