Saturday, February 7

Spre manastirea Pasarea (IF)

Prima ora in gara Obor, sambata trecuta. Aveam de cateva zile chef de o iesire printre navetisti nu pentru vreun motiv anume ci doar ca imi era dor de urcat cu aparatul la gat printe ei, in lumina diminetii cu mirosul de tigari More si cafea varsata in pahare de unica folosinta aruncate dupa golire sub rotile personalului de Fetesti.
Peste 80 la suta din procentul total al celor care calatoreau cu acest tren erau agenti de paza (habar n-am unde, parca trenul ar fi fost vreunu' de valori) si incepusem sa fac deja pronosticuri referitor la cand se va trezi vreun musteriu sa ma abordeze referitor la aparat si talentul lui special de a fura suflete.
In cinci minute venii si primul candidat la shefie cu o intrebare foarte dificila pentru mine si anume vroia sa afle ce fotografiez (in momentul respectiv, culmea fotografiam o usa de tren ;)) ).
Dupa momentele de amuzament datorate prestantei de tip Toma Caragiu a pescarului dibaci de ochi care mi-a explicat de unde si pana unde as avea voie sa fotografiez raportat la peron, fluiera si nashu pintenashu plecarea trenului plin cu oameni simpatici preocupati de securitatea nationala si etimologii ale termenilor juridici.

ctrl + click pentru a mari
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.

Manastirea Pasarea se afla la 29 km E de Bucuresti. Ea a fost ctitorita pe malul lacului Pustnicu la inceputul secolului al XIX-lea la marginea padurii cu acelasi nume, parte din Codrii Vlasiei.
Există mai multe legende care explică numele mânăstirii. Cea mai plauzibilă este aceea că numele i-ar veni de la stolurile de păsări care vieţuiau în pădurea înconjurătoare care este intr-adevar foarte frumoasa datorita salbaticiei.

9.

3 comments:

Anonymous said...

Cum ajungi mai exact cu trenul la Pasarea? Incerc si eu sa ajung si fara masina nu gasesc nici o alta solutie.

Octavian-Andrei Brezean said...

Iei trenul personal P8031 care pleaca la 08:05 din gara Bucuresti Obor si ajunge la Pasarea la 08:26.
De acolo o iei in urma trenului pe terasamentul caii ferate aprox 1.5 km pana la prima bariera cu drumul care vine din DN; o iei pe el la stanga.
Pe stanga vei avea Ocolul Silvic si mergi pe drum alti 2km pana in satul Cozieni. Din centru o iei la dreapta si de acolo mai sunt 300 de m pana la intrarea in Manastire.

Ai microbuz de retur de acolo pana in Bucuresti in jurul orei 12 si 16 in we, oricum intrebi sa te asiguri.
O poti face si la dus la impegatul de miscare din gara Pasarea.

Drum bun si vreme frumoasa!

Anonymous said...

Merci mult pentru info! :)

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog