Thursday, December 18

Doua doamne, Bihor 2008

Doamna Lucretia Flutur, satul Chiscau, comuna Pietroasa, Bihor. Unul din proprietarii muzeului etnografic "Aurel Flutur".
Muzeul a fost infiintat de Aurel Flutur, un satean pasionat de etnografie care inca de acum 30 de ani a inceput sa adune obiecte vechi de tezaur si traditie romaneasca, numarul lor depasind 2500. Porturi populare romanesti si de peste granita, obiecte de uz gospodaresc, utilaje agricole, amintiri si nunumai. Voi continua descrierea in momentul in care voi avea pregatite si fotografiile de acolo.

ctrl + click pentru a mari
1.

Doamna Nuti, vanzatoare in zona Pesterii Ursilor. Precum ne-am obisnuit cu vanzatorii ambulati de tot felul din diverse zone ale tarii care comercializeaza preparate traditionale. Ce mi-a atras atentia aici a fost ca cele mai vandute produse nu erau arhi-cunoscuta branza in coaja de brad alaturi de bauturile spirtoase produse in gospodarii, etc. Ci placintele cu cartofi, cele cu branza cu marar si siropurile. Cu cati vorbisem si isi ofertasera produsele, doamna Nuti mi-a atras atentia prin graiul ei parca smerit si presarat de regionalisme.

2.

2 comments:

Dan said...

Păi, da! Aşa mai vii de-acasă (din Bihor :D)

Octavian-Andrei Brezean said...

"fatu mieu, o poala cu branza si verdeatza nu te servesc? ghereide de ia si gusta una amu "

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog