Monday, November 10

Parcul Natural Comana, Giurgiu

ctrl + click pentru a mari


Parcul Natural Comana a fost infiintat in decembrie 2005 si este situtat la distanta aproximativ egala intre Bucuresti si Giurgiu.

Principalul motiv al infiintarii parcului a fost protarea celor doua arii importante de floristica respectiv cea de ghimpe si cea de bujor. Acestora li s-a adaugat in 2004 Balta Comana, ca rezervatie si zona de protectie avifaunistica.

Parcul are o suprafata de cca 24963 ha padure, balta, islazuri si pasuni.
Balta Comana este a treia zona umeda a Romaniei dupa Balta Mica a Brailei si Delta Dunarii si a doua ca biodiversitate dupa Delta Dunarii, gazduieste 141 specii de pasari si 13 specii de pesti, din care doua – tiganusul si cleanul de Comana se gasesc doar in acest areal natural.

Rezervatii stiintifice: existente: - ghimpe (Ruscus aculeatus) planta mediteraneana aflata la limita nordica a arealului natural de raspandire, este specia protejata in rezervatia stiintifica a Academiei Romane;
- bujor romanesc (Paeonia peregrina) endemit;
- propusa ca rezervatie dar incadrata ca zona de interes deosebit prin Legea 5/2000: - rezervatia de margaritar.

Obiective principale ale parcului: arbori seculari in special stejari, declarati monument al naturii; cabana Fantana cu Nuc - sediul parcului, realizata in anul 1889; amenajari lacustre in Balta Comana; trasee turistice prin padure.

Alte fotografii si aici

2 comments:

Irocheez said...

the perfect autumn picture:) lucky you've been there!

Octavian-Andrei Brezean said...

thnks irocheez :)

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog