Friday, October 3

Teoretiza-mi-ai subiectivismul

De ce nu suport politistii comunitari?

Pentru ca detest sa ma legitimez in fata unuia care nu a facut nimic mai bun in viata lui decat sa aleaga intre a sta cu chelia in soare sa pazeasca santierul sau sa se faca politist comunitar sa patruleze prin parc, sa apere cainii de veverite si sa plimbe masinile de servici pe banii nostri (de la Logan la Hyundai).

Pentru ca in cazul in care vine si face abuz de autoritate cand vrea sa iti demonstreze ca iti poate da enjde milioane pentru ca te-a prins la un pahar de vorba in parc si iti arata catusele pentru ca refuzi sa te legitimezi, tu nu poti face nimic, trebuie sa il asculti cum unul care este lipsit de orice moralitate si nu poate articula doua cuvinte iti face mizerie pentru ca un prost mai mare ca el l-a insarcinat cu o doza de autoritate, pulan si statie cu antena cu care se scobeste in urechi.

Sunt absolut convins ca exista oameni printre oameni si realizez ca unii nu ar merita confundati cu colegii la care ma refer eu. Eu momentan nu am cunoscut un astfel de specimen care sa fie in banca lui, sa isi vada de treba cu care a fost insarcinat fara sa isi acorde prea multa importanta si sa nu uite ca este practic angajatul celor ce platesc impozite si taxe, ca are datorii morale fata de o societate oarecum dezechilibrata.
Sa nu te confunde cu vreun drogat, sa te trateze ca pe o curva si sa se gandeasca de doua ori inainte sa deschide gura pentru ca insigna aia nu suprascrie vreo educatie si etica pe care el le invoca atunci cand iti spune ca degeaba ai facultati ca el poate sa iti faca cat rau doreste. Cu parere de rau, nu pot trata cu respect un cioflingar care a luat bacalaureatul pe datorie si ma ameninta intr-un stil tipic securistilor de scara de bloc cu iz de capitala a vreunei mari tari in care comunismul a cladit caractere si valori despre care se va vorbi 1000 de ani de acum.

E rau sa simti ca nu ai vocabular, sa te incurci in cuvinte in cea mai simpla discutie si sa te ascunzi dupa fraze oficiale, sa arati catusele in timp ce faci pe pistolarul parcului pentru un lucru care se poate rezolva cu o simpla avertizare verbala, cu atat mai mult cu cat timp de o ora inclusiv colegul de echipa iti explica acelasi lucru, ca nu este cazul sa mai insiste.

E rau sa fi prost. Prost cu autoritate. E rau pentru noi. Cei fara autoritate, dar cu facultate. Mintala evident.

an' now muzic, oke? dupa care vedetzi google varianta noua aici


About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog