Saturday, October 4

Muzeul Satului, Bucuresti 2008

Pentru ca o inscursiune la Muzeul Satului atunci cand este pustiu e o plimbare foarte relaxanta, mai ales dupa 9 ore de stat la birou cu ochii in doua monitoare. Ai timp de tot ce vrei sa faci si sa fotografiezi si nu te stresezi ca iti intra unii si altii in cadru, te calci in picioare sau sa asculti si vreo manea. Pacat ca a incput sa se intunece mai devreme si nu ai la dispozitie decat putina lumina foarte buna.

Elementele satului romanesc din diverse regiuni ale tarii au devenit unice, pentru ca in locurile respective s-a reconstruit/renovat in stil romanesc (ma refer la haosul in arhitectura, la motivele traditionale ale caselor care s-au pierdut in decursul anilor), putin din ceea ce se vede aici relatat acolo a ramas intact. Mie cel mai mult imi place casa din Salciua, Judetul Alba, care se afla de la intrare in stanga. Pe departe cea mai impunatoare si bine intretinuta, ea se remarca prin elemente precum veranda, acoperis, dispunerea camerelor, tipice zonei pe care o reprezinta. Acolo din pacate nu a mai ramas nimic sa duca cu stilul vechi, batranesc, dar aici survine si evolutia tehnica.
Mai imi place si biserica maramureseana care este reprezinta perfect modul impunator al celor din regiune, turlele foarte inalte si curtine largi cu multe flori si pomi fructiferi.

O plimbare de amiaza care o recomand tuturor, indiferent daca mergeti la fotografiat sau pur si simpu la ascultat linistea.

ctrl + click pentru a mari
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.

1 comment:

Dan said...

O, da! Fain de tot :) Ai reuşit să transmiţi starea aia de care vorbeşti... iar fotografia cu mâţa mi-a rămas pe cortexul vizual :D

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog