Saturday, October 4

Cafeneaua taCeea ce beti in cafeneaua care va vrea in felul vostru nu trebuie sa fie o bautura motivationala si nici una care sa va faca sa o beti excesiv ca rezultat al vreunui produs de marketing, expus cu toate zorzoanele, ambalat de specialisti ai brandingului aruncat intr-un loc vechi care atrage clienti vehi si batrani.

In general ajung in cafenea dupa multe ore de munca, facultate sau cand ego-ul mi-o ia inainte datorita repulsiei mele fata de un anumit statut al oamenilor ce ma inconjoara, al urii fata de obtuzitatea celor ce invoca normalitate excesiv sau poate al indiferentei mele daca ceea ce fac, lucrez nu imi cheama pasiunea de a crea la joaca. Atunci cand sunt odihnit si foarte deschis cu siguranta voi fi pe vreun meleag la fotografiat, in natura, dansand cu anotimpul si acordeoanele megapixelilor.
In cafenea se intra cu o anumita atitudine, deschisa fata de a iti rezolva problemele si frustrarile legate de limita de intelegere a ceea ce amesteca noroi cu lopata in jurul tau zilnic. De a te impaca si relaxa necautand teorii, principii si despicand fire intr-o suta de molecule.

Dupa o astfel de experienta vei fi dispus sa sa nu mai privesti marketshares ci oamenii, sufletele pustii, cei cu care stai spatar in spatar. Reconstruieste-ti casa din vise sau propria Cafenea , acolo unde in cazul meu nu exista jeep-uri in prcari subterane si bodyguarzi pe marginea piscinei. Dar casa mea va fi iubita de tine, de natura de ceea ce te indeamna sa bati la poarta ei.

Realizez aflandu-ma printre oamenii astia ca nu sunt nici pe deoparte ultimul romantic, multi ar pleca chiar maine in Tirol sa isi petreaca serile plimbandu-se prin castelele Alpilor urmand sa desluseasca secretele vreunui cocktail in spatele perdelelor acelor cafenele construite cu piatra de munte si lemn. Dar poate ca ei sunt doar un cuplu format din doua personalitati lamentabile rupte din cel mai prost film al ultimilor ani. Ea nu renunta la telefon decat atunci cand ospatarul aduce bauturile la masa, in seara in care ei ies ca doi romantici incurabili la barul/cafeneaua din colt conform unei fise de post. El, o personalitate slaba motiv pentru care se lasa condus de cineva dezinteresat sa iubeasca, sa faca dragoste si fie romantica, care in permanenta disimulteaza deplorabil o iubire inexistenta.
E posibil sa faci parte din spectatorii care le dau de inteles ca piesa lor trista minte cu succes.

Trebuie sa pui pe peretele de deasupra barului tabloul descris de mine mai devreme cu mesajul "asa nu". Trebuie sa invatam ca nu merita sa intram in Cafenea daca nu ne putem lepada de falsitate si frustrare.

Faptul ca inca visez din timp in timp inseamna si rezulta prin inmultire ca nu mi-am pierdut libertatea. Sper sa ai aceasta fraza in minte cand ma vei chema la tine in Cafenea.

ctrl + click pentru a mari

3 comments:

Dan said...

Domnul doreşte un espreso, o cafea la nisip sau un irish coffee? Libertatea de gândire şi exprimare, muzica bună şi conversaţia spumoasă e din partea casei :)

ogarafgan said...

frumos ai scris
frumos ai facut poza
si miuzicul, ce pot sa zic de miuzic?

nu zic nimic

ogarafgan said...

Revin cu un comment.
Papuashu are dreptate. Ar rebui sa ne lepadam de falsitate si frustrare, macar in momentele de linste si sa ne relaxam complet, acolo unde si fatza de cine merita, departe de rahat.
Dar toti ar trebui, sa ne privim inclusiv individual, suntem in stare? Multe ar trebui, dar cine urmeaza sloganul?
Si totusi ma intreb cine n-are masca? cine nu-i fals? fatza de un iubit/iubita - sotz/sotzie? ar exista relatia perfecta ..... fatza de un prieten? sunt muuulte de spus si da, de despicat firul in patru. De ce? pentru ca ti-e frica sa nu ranesti, indiferent pe cine, poate chiar pe tine. Ce vreau sa spun, e ca poti fi fals fatza de cineva apropiat, dar nu pentru ca vrei sa fii sau vrei sa faci rau, ci pentru a te proteja sau a proteja cealalta persoana, sau pentru a nu da nastere la discutii, sau pentru a nu pierde .... ce? ramane la latitudinea fiecaruia sa gandeasca
Fatza de restul, nu conteaza. Esti fals cateodata chiar fatza de mama ta.
Sunt multe filozofii si si mai multe de discutat ..... si ar fi si mai frumos daca ar exista o Cafeneaua noastra, nu a mea, nu a ta, ci a unora la care altii sa jinduiasca, sa-si doreasca. Cand ajungi acolo, la garderoba sa-ti scoti piela si toate gandurile de pana atunci, sa intri gol si pur, alb, inocent.
Cafeneaua mea exista, in imaginatia mea ..... si deoarece si pentru ca exista in imaginatia mea, personajele sunt tot fictive. Io as vrea sa fie adevarate, dar pana acum nu le-am intalnit, ca probabil Cafeneaua mea s-ar naste de la sine.
Si Papuash, esti binevenit in ea ... daca doresti. Numa' nu uita de garderoba :D

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog