Monday, July 21

Retezat #5ctrl + click pentru a mari


Ma amuzam acum cateva luni cand, in tren fiind, aud un cuplu langa mine cum povesteau ca ei s-au saturat de tot ceea ce inseamna turism in Romania asadar s-au hotarat sa mearga in concedii in strainatatzuri unde ar fi foarte multe bunatatzuri de peisaje si mancaruri bune si pe saturate. Eram curios sa aflu mai multe, ideea suna interesant, numai ca ulterior urechilor mele li se dezvaluie faptul ca ei de fapt prin Romania fusesera numai prin Costinesti, Neptun, o seara prin Vama Veche si un pic pe la munte prin tabara cu liceul.

Aici omul devine parvenit, ulterior gasirii motivelor pentru lipsa de atractie fata de natura si calatorie, descoperire de locuri si oameni, initiativa si originalitate se lamenteaza in idei si doctrine. Nimic din ce e in Romania nu este bun. Pai el stie mai bine..
Este adevarat ca turismul la noi este un mare rht ce te impinge la stat cu picioarele sub perna datorita faputului ca este exploatat de tzarani nesimtiti si magari care iti cer 160ron pentru un pat murdar intr-o zona in care esti doar in tranzit, dar asta m-a impins pe mine pentru a ma bucura de putinele locuri unde nu s-a aglomerat deja si ca mereu sa caut altceva, nou.
Turistul roman nu poarta o educatie prea buna in general, dar si agrotursmul parca s-a plafonat din start.

Avem o tara deosebit de frumoasa, unde e posibil sa intalnesti des oameni care sa te necajeasca, ba cu muzica, ba cu copiii mici si prost-crescuti, dar daca vei cauta ocazia perfecta e posibil sa ratezi cei mai frumosi ani in care ai puterea sa vezi cele mai frumoase locuri. Iar dupa ce vei calatori prin tara romaneasca si vei descoperi frumuseti la care nici nu sperai, atunci sunt curios de reactia ta cand un prieten va veni sa iti povesteasca cat de frumos e la Nisipurile de Aur si ce cocina e tara pe care el nici din tren nu a vazut-o.
Dupa ce ai fost uimit de culori, adancimi acum intri intr-o stare latenta, de nesatisfactie, ca atunci cand trebuie sa explici unui om simplu de ce nu are dreptate, dar va fi prea mandru sa o recunoasca. De fiecare data cand vei incerca vei realiza ca decazi in credinta faptului ca acela este cel mai important lucru, sa ii arati cat de frumos este ceea ce el ignora. Desi el pastreaza zambetul pe buze, tu nu poti.
Va fi crezut de cei ca el, oameni care pot avea pareri si fara experienta.

De ce sa iau in seama daca pot anticipa si sa constat ca este nepotrivit sa incerc sa explic ca poti merge pe munte si cu 200 ron in buzunar 4 zile. Prietenii stiu de ce.

Si ca sa vedeti ce au ajuns unele locuri, hai prin Vama aici

8 comments:

Stefan said...

Foarte frumos domnule :)

Si lucrarea de dupa e facuta cu bun simt si transmite prospetime.

Doar varful acela de stanca l-as fi vrut mai in cadru.

Super :)

Octavian Andrei Brezean said...

multumesc frumos stefan

Dan Oprea said...

Bănuiesc că te-ai concentrat compoziţional mai mult pe planul apropiat şi pe planul de mijloc... interesantă apa şi pietrele din ea. Ai încercat să foloseşti în situaţii de genul ăsta un filtru circular de polarizare? (mă gândesc la cum ar fi ieşit cursul de apă şi rocile)

Octavian Andrei Brezean said...

Da am incercat, numai ca acum m-am adaptat la ce aveam la mine :)
Multumesc pentru vizita!

Anca Robu said...

Superb peisajul si da, intr-adevar, la noi exista multe locuri minunate de vazut si fotografiat. Este mai greu de ajuns, dar poate ca asta face toata frumusetea. Daca ar fi foarte accesibile, la mintea romanului de acum, pus pe specula, le-am vedea pe toate transformate in hoteluri, vile si gramezi de gunoi(cam cum se intampla acum pe litoral).

Octavian Andrei Brezean said...

adevarat, multumesc anca

romeo said...

Buna imagine cu Taul Pietrele in prim plan si vf. BucuraII in plan secundar.Imi place mult si articolul.Felicitarile mele si mult spor la treaba!

Octavian-Andrei Brezean said...

multumesc ! :)

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog