Thursday, July 24

Aparatul conteaza

Desi sunt lucruri pe care le-am mai auzit in decursul timpului de la diversi, astazi remarca cuiva la adresa unor fotografii d'ale mele m-a pus pe ganduri.

Sintaxa "ce fotografii superbe! incredibil. dar la ce aparat ai ...cred si eu ca iti ies asa. Cat ai dat pe el?".

Stop cadru. Acele fotografii erau poate frumoase, nimic mai mult.
Dar mie imi era clar in a doua secunda ca unii oameni gandesc ca aparatul este cel care face diferenta.

Deci amatorul din mine, lipsitul de originalitate, rabdare si creativitate m-am gasit sa fac niste poze, dar pentru ca am avut CU CE au iesit brici, ceva ce nici superlativul nu poate descrie. Mie personal mi-ar fi rusine sa ii spun cuiva "bai, faine cadre, da ai avut noroc cu aparatul".

Dar pot privi si partea cealalta. Ma face sa cred ca nu voi cumpara al doilea DSLR degeaba. Chiar daca fotografiile mele sunt bune intamplator, nu conteaza. Vor fi mai bune la urmatorul aparat.

Totul se finalizeaza cu concluzia interlocutorului: "Poate ar fi cazul sa imi iau si eu un aparat mai bun".

Barbatul nu e barbat indeajuns pana nu isi ia un aparat performant. Ce face cu el, asta normal e treaba fiecaruia, poate nu vrea mai mult... Sau as fi putut sa denumesc altfel articolul. Framantarea permanenta cu iz creativ al atotstiutorului de rand.

ctrl + click pentru a mari

4 comments:

Dan Oprea said...

HAHA! Nu ştiam de ce se uită lumea la mine mai altcumva de când am Nikonul D80... unde pui că dacă mai adaug şi Nikkor-ul 70-300 VR II cu tot cu parasolar... atunci să vezi priviri masculine semidocte şi admirativ-invidioase tehnico/gadget-istice şi fiinţe feminine cu visuri de... vorba poetului "aur, mărire şi amor"... şi vorba ta... până voi apuca să îmi iau "trendiul" D700, ar fi bine să nu uit de un bliţ extern, de preferat cât mai mare :)) şi nu scap aşa uşor cu un SB 900... iau şi eu un Metz din ăla cu mâner :))
Asta îmi aduce aminte de întâmplarea petrecută odată când eu şi cu un prieten ne plimbam câinii pe malul Crişului Repede din Oradea. Prietenul meu aruncă în apă o minge, iar câinele lui, o femelă Viszla, face spectacol de înot şi aport... lume multă adunată... la care vine un "specialist" din public la prietenul meu, îi dă aşa un cot finuţ de connaisseur canin şi îi spune memorabil: "ăsta-i câine de vânătoare, să ştii!" :))

KERUCOV .ro said...

corect :)) poate va aparea cel care face lucreaza singur, pe pilot automat. si daca nu e aparatul, sigur sunt modificate pe pc :) he he

Octavian Andrei Brezean said...

multumesc baieti de comentarii :)

doru said...

Am facut poze bune si cu săpuniera (btw, o alint cu drag zicandu-i asa), nu numai cu "ăsta mare"...

uneori sa ai un aparat mare si incomod ajuta in sensul ca la cate un eveniment nu iti contesta nimeni dreptul de a fi in primul rand tragand poze, chiar daca nu ai ecuson si acreditare... cu un aparat mai mititel iti iei si niste suturi in fund :P

in alte momente e muuult mai bine sa ai un aparat mic si invizibil :)

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog