Sunday, June 22

Turism cu oile

Frumusetea lucrurilor nebagte in seama, aparent inexistente pentru devoratorii de taifasuri, mute dar deosebit de marcante atunci cand ele sunt descoperite.
Fericirea ce ti-o insufla atunci cand le atingi si incepi sa realizezi ca tu descoperi libertatea enorma de a face alegerea pe care altii nici nu si-au imaginat-o vreodata.

Imi aduc aminte cand recent, in Paris fiind, (faceam parte dintr-un grup ce era impartit in elevi ai mamei din Bucuresti si cadre didactice din Medias) faceam un tur al obiectivelor turistice principale ale orasului. Daca eu eram oarecum mut de fericire ca ma aflam in acele locuri incarcate cu istorie, romantism si atractie, cei din Medias erau preocupati cu barfele ieftine intre ei, mergeau cu capetele in jos peste tot, grabiti sa ajunga devreme la cazare, obsedati de ceas si in permanenta mancadu-se ca lichelele intre ei.
Neamuri proaste am vazut gramada, dar ca aia va jur ca nici parintii nostri nu au cunoscut, mai presus de parvenitii de informatori ai securitatii ce zaceau prin serviciile publice.

Sa ai la dispozitie 3 ore pentru a vizita Louvre-ul (desi iti necesita o zi intreaga pentru a-l vedea pe tot) si dupa 2 ore sa fi la punctul de intalnire batand din picior ca trebuie sa stai dupa altii, inseamna ca ai plecat in turul Europei doar pentru a iesi din casa. Ori asa ori la piata.

I.P.C.M. Bucuresti -1982 s-au primit ca plata in natura pentru un proiect de grajduri:
- un camion de potcoave;
- si usite de soba nou noute.

Nu stiu de ce de fiecare data cand ma gandesc la asta imi aduc aminte de boii aia numiti profesori care traiau cu gandul ca sunt ardeleni inainte de a fi romani si ca mamaliga se mananca in castron de ciorba.
Treaba asa merge, profu de sport face istorie si politica de maidan, ingineru' turism si invatzatoarea secretara la agentie de turism.

Ca sa il citez pe semi-analfabetul de ghid de la agentia de tursim (care si asta era inainte de toate ingIner, iar de la revolutie incoa s-a apucat sa faca turism) si tot ceea ce ne prezenta legat de locurile pe unde mergeam erau printate din encarta (nici la capitolul citit nu se dezmintea) "carevasazica"

omul potrivit la potcoava, respectiv cainele potrivit.

4 comments:

ogarafgan said...

buna poza. e cumva la metrou? acolo ai voie? ;)

Octavian Andrei Brezean said...

multumesc.
acolo nimeni nu se streseaza cu reguli de rahat :)

voica_emil said...

Majoritatea celor care lucreaza ca si ghid sunt slab pregatiti sa stii. interesanta poza, e facuta de tine?

Salutari din Olanda.
Apropo de turism poti vizita siteul meu: http://ro.prontohotel.com

Octavian-Andrei Brezean said...

depinde de ghid unde si cum profeseaza. cu atat mai rau cu cat ghidul este si patron.
toate fotografiile sunt "facute" de mine, multumesc pentru vizita.

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog