Sunday, June 8

Nu imi plac #2

Uitasem de o categorie, dar in noaptea asta venind de la o nunta, mi'am reamintit fara sa vreau.

ctrl + click pentru a mari


Cobor din local pentru a lua un taxi catre casa. Unul parcat in fata, soferul imi spune ca este liber si il rog sa ma astepte caci un nuntas s-a dus pana la masina sa parcata 30m in fata sa imi aduca ceva ce lasasem mai devreme in ea.
Ma sui in taxi si observ ca aparatul de taxat era pornit si deja erau 2,8 lei inregistrati pe tarif de stationare. Pai e in regula am zis, desi 3 lei era poate prea mult omul m-a taxat de cand i'am zis sa ma astepte 1 minut.
Pana ma suisem in masina, un tip de la botezul vecin il ruga pe taximetrist sa ii cheme prin statie cateva masini pentru cei de la petrecerea lor. Dupa ce ma sui, aparatul pornit pe tarif de stationare inca contoriza si taximetristul statea deja de cinci minute sa se inteleaga cu klingonianca de dispecera care mai mult dormea decat comunica comenzi.
I-am atras atentia ca ar putea opri aparatul cat stam sa il ajute pe om, dar mi-a raspuns ca el sa gandea sa faca un pustiu de bine, asta pe un ton foarte ostil. La fel de frumos i-am explicat ca nu am nici o problema decat cu aparatul care taxeaza o stationare pe care noi nu am cerut-o, deci practic statea pe banii nostri sa faca comenzi prin statie (nemaipunand timpul la socoteala desi nu ne grabeam la 5 am nicaieri, dar nu era corect; cu toate astea nu ma deranja sa il ajute pe baiat).
Desi discutia simpla avea solutie, el a ales ca urmatoarea replica sa fie sa coboram din taxi, caci el nu mai merge cu noi. Foarte bine, i'am urat dimineata frumoasa si am coborat.
Ar fi meritat poate sa il intreb de ce si sa afle si dispeceratul despre astfel de practici.

Pentru ca unii isi permit sa fie smecheri, nesimtiti si tzarani pe banii tai, doar pentru ca viata lor este plina de frustrare, probleme si nefericiri. Genul smecherului de bucuresti, care la prima reclamatie se face mai mic decat volanul si nu stie cum sa o intoarca dupa ploiesti.

parazitii - de ziua ta

2 comments:

ogarafgan said...

perfect de acord!
sau ma vede muiere singura si desi iau taxiul ziua in amiaza mare, deci concluzie logica ma grabesc, merge ca melcul, ca deh, sunt muiere singura si nu merit atentia dorita!

Mihai Vasilescu said...

pai trebuia sa faci o reclamatie la dispecerat... este foarte simplu.. eu mereu fac reclamatii cand taximetristii nu vor sa ma ia in cursa pentru ca nu este in directia dorita de ei, nu este indeajuns de lunga samd... iar p cei care incearca sa ma traga in piept ocolind ii redirectionez eu rapid p drumul care trebuie si adios bacsis...
mi s-a intamplat odata sa ma duc la un taximetrist si dupa c l-am intrebat daca este liber si a incuvintat acest lucru m-am urcat... ii spun unde sa ma duca si pornitm la drum... observ la un moment dat ca nu are aparatul de taxat montat... nu zic nimik si mergem in continuare... la destinatie il intreb cat face... imi spune ceva de genul 25 RON (cursa nu facea mai mult de 15 RON).. il rog sa imi arate aparatul de taxat k sa ma conving si sa imi dea si bonul... in momentul respectiv imi zice k aparatul este stricat si k e la reparat.. in secunda doi m-am dat jos din taxi... taximetristul s-a coborat si el si a inceput sa strige la mine sa ii dau banii... nu a durat mult pana cand am sunat la dispeceratul firmei in cauza si am povestit cele intamplate cum soferul nu inceta sa imi ceara bani pentru o cursa ilegala m-am dus la primul agent de circulatie care mi-a iesit in cale (noroc ca in piata romana sunt destui) si l-am lasat p taximetrist in compania politistului...
in concluzie: fratilor daca nu aveti tupeu sa va certati cu taximetristii cand sunteti nedreptatiti ramaneti cu nedreptatea in brate...

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog