Thursday, June 5

Ca la noi

ctrl + click pentru a mari


Ca nicaieri altundeva in continentul asta divers si cu multe lucruri faine de vazut, la orashenii de romania circula o doctrina mai noua cum ca ei ar fi deosebiti.
Pai de ce nu, au toate motivele: in sud stau, joburi pentru te miri ce bani in care nu misca un deget exista, ne putem permite sa luam pe oricine la cuie mai ales daca e vorba de vreun prost cu nitzca autoritate si tot asa. Mere treaba cum nu se poate mai bine.

Pai hai sa va zic. Ma intalnesc la sfarsitul saptamanii trecute cu un preten ce venise de la Cluj sa ma vada, intregim gasca si luam drumul Casei Poporului sa vedem ce mama masii a facut nea nebunu ca tot nu am fost curios niciodata. Dat fiind ca eram toti, hai sa mergem.
Ajunsi acolo, stupoare. Pai cum altfel sa intri in ea, casa. Decat cu fax trimis cu zile inainte si confirmarea lui peshte ca oricum nu erau decat 20 de persoane pe acolo ce intrau si altele ce stateau la fel de interzisi ca si noi.
Printre care niste spanioli ce venisera sa viziteze tara lui papura si acu dadeau din colt in colt ca nu pot intra in tocma ce se numeste cel mai mare chici (salutari literatilor blogosferei).

Mda. Asa turism cum numa' neamu de latin putea sa faca, s-a gandit ca si asa cazinoul din Constanta cu cimitirul vesel de la Sapanta aveau parte de toata atentia, asa ca hai sa ii alungam si pe aia putini turisti ce veneau aici.
Oricum ai da'o treaba e imputzita si miroase de la o posta. Sa vii din alte meleaguri, straine, provinciale..etc, si sa nu poti intra pentru ca un smecheras de pe la noi s-a gandit ca e mai logic sa intri pe baza unui fax. Mai pui ca oficial pe unde cauti pe net nu exista asa informatie, in dimineata respectiva ma informasem de preturi. Bravo nene, tot asa.

In Europa acu o luna am intrat fara probleme peste tot, numai la "cina cea de taina" se facea rezervare dintr-un motiv obiectiv: fluxul prea mare de turisti.
Daca unii gasesc solutii la noi totul merge pentru ca asa vrea unul. Flux prea mare de prostie si inconstienta.

Oarecum "Fiecare om poseda un anumit orizont, cand se ingusteaza si devine infinit de mic el se transforma in punct si atunci omul zice: Acesta este punctul meu de vedere. "
Pentru omul ce a luat decizia sa arunce la gunoi si particica aia mica de interes pe care o oferea bucalestiul.

Se poate si mai rau aici

4 comments:

ogarafgan said...

place rau pozna! :)

Octavian Andrei Brezean said...

multumesc, e trasa intre doua claxoane si trei injuraturi, ca deh..

Bogdan Ioan said...

Excelenta 'panorama'!

Chiar ma pregateam sa te intreb daca nu te-a calcat vreun smecher cu Mertzanu, pana sa citesc comentariul tau ;-D

Octavian Andrei Brezean said...

multumesc bogdane, pai cam era sa ma calce, ce ..nu stiu Ce.

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog