Thursday, May 8

Paris


Desi melodia nu are legatura directa cu fotografiile, ea mi-a marcat o buna parte din adolescenta si ma leaga de Paris intr-un mod special.
1.2.
Turnul Eiffel a fost contruit in anul 1889 din otel fiind pana in 1930 cel mai inalt turn din lume, pana cand in New York a fost finalizata cladirea Chrysler.
Structura sa de metal cantareste 7328 de tone, iar cea din alte materiale 10000.
Inaltimea lui totala este de 325m, iar la momentul de fata este cel mai vizitat obiectiv turistic din lume cu un flux de 200.000.000 de turisti de la deschidere sa din 6 mai 1889 pana in prezent.
Arhitectul lui a dorit initial ca acesta sa fie construit in Barcelona dar comisiile de acolo au refuzat pe motiv ca nu este concordant cu arhitectura orasului, in consecinta constructia a inceput in Paris, celebrand Revolutia franceza.

Lasand datele cumulate la fata locului la o parte pot spune ca este cu adevarat un monument impresionant, aflandu-te la picioarele lui pentru prima oara un fior impus de maretia si grandoarea sa iti deregleaza respiratia pentru moment.
Pe masura ce urci in altitudine, urcand cu liftul de la baza spre primul, respectiv al doilea etaj realizezi cu adevarat unicitatea constructiei, forma pertinenta anilor in care a fost conceput proiectul, reusita ambitiilor si mai ales frumusetea panoramei care iti este oferita asupra orasuluilui de pe Sena.
Desi parca conducta cu chinezi cu muuulte blitzuri si camere se sparsese in turn, am reusit sa trag niste cadre si sa stau pentru cateva minute sa privesc catre locuri in care nu mai fusesem pana acum. Unicitatea unei seri in turn se incheie atunci cand acesta a fost inundat de mii de blitzuri montate pe el, care pornesc pentru 10 minute la fiecare ora fixa.

Restul fotografiilor din Paris le puteti viziona aici

--
Pentax K100D + SMC DA 18-55 mm

3 comments:

Warren said...

Fantastic perspective - really like the 2nd one :)

Octavian Andrei Brezean said...

It's my fav too.
Thnaks for the visit and comment Warren! :)

Doru said...

...si o mare parte din structura de otel provine de la Resita...

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog