Saturday, May 10

InnsbruckInnsbruck (Austria) are o populatie de 150.000 de locuitori si se situeaza in sud-vestul Austriei pe raul Inn. Este capitala provinciei Tirol si a devenit celebru pentru sporturile de iarna.
Aici s-au tinut si Jocurile Olimpice de Iarna de doua ori, iar intre anii 1964 si 1976 acesta a inlocuit Denverul.
Numele de Innsbruck provine de la un pod a carui denumire a rezultat din combinarea cuvintelor Inn si Brucke adica pod peste Inn.
Oraşul îşi datorează numele unui pod păzit de pe Inn: acesta a rezultat din combinarea cuvintelor "Inn" şi "Brũcke", adică "pod peste Inn".

Prima atestare documentară datează de dinainte de anul 1187. Innsbruck a devenit capitala provinciei Tirol în 1429. Ulterior, tot în secolul al XV-lea, oraşul devine un centru politic şi cultural european, încât împăratul Maximilian 1 şi-a mutat curtea la Innsbruck în 1490.
În timpul razboaielor napoletane, Tirolul a fost cedatBavariei, care era aliata Frantei.
Ţăranul tirolez Andreas Hofer a condus armata Tirolului obtinand victoria la Berg Isel impotriva Bavariei şi aliatei sale, Franţa, făcând din Innsbruck centrul său militar şi administrativ. Eroul Andreas Hofer a fost executat în Mantua, iar trupul său a fost adus la Innsbruck în 1823 şi înmormântat în biserica franciscană.

Oraşul este mărginit la nord cu lanţul nordic al munţilor Karwendel şi la sud de zona prealpină a lanţului central al muntelui Patscherkofel din Alpii Tuxer. La marginea de vest a oraşului se află valea râului Inn care îl desparte de masivul Martinswand.

1.
2.
3.
4.
5.

Restul fotografiilor din calatorie le puteti viziona aici

--
Pentax K100D + SMC DA 18-55mm

7 comments:

Dungha said...

faina serie... succese!!!

Octavian Andrei Brezean said...

multzam fain!

florin.bulhac said...

felicitari pt poze! cum a fost turul de forta?

Stefan said...

Fotografiile creaza atmosfera, Octav.

Nu atat de mult cat sa ma oftic ca n-am plecat in Austria, dar atat cat sa ma determine sa plec cat de curand :)

Octavian Andrei Brezean said...

@florin: multumesc, pai deosebit de frumos si..obositor :)

@stefan: orasul in sine este cufundat intr-o atmosfera speciala, ca orice oras de munte cu ceva istorie si obiective pe masura. mai mult, tine de oameni si timpul pe care il ai la dispozitie.

cat despre plecarea ta...o sa ne suim in barcutza ta peticita si mergem in lume. iar in drum in sa oprim si in austria :)

Doru Oprişan said...

Frumoase poze si frumoasa plimbare :)

danushka said...

platze mult fotografia cu lalele... :)

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog