Tuesday, May 13

Consumabile

In aceasta categorie pic pe acord cu Mihai Morar si va zic cu mana pe inima CAP ca intra neuronii nostri. Cei ce ii consumam zilnic in tarishoara draga, atunci cand vedem ceea ce stim, constientizam ceea ce auzim si scuipam in pept si fugim.

O chestiune recenta ce am remarcat-o este anume ce ii determina pe conationali ca in afara pe autostrada sa circule cu maxim 90-100 km/h , iar in tara pe drumurile noastre de rahat unde 600 km ii parcurci intr-o noapte sa faca tot felul de depasiri periculoase, sa ruleze cu viteze de neconceput, sa scuipe venin la fiecare intersectie, toate ducand la niste accidente groaznice.
Cum intri la maghiari in tara ai de parcurs un drum national de aproximativ 70km pana la autostrada. Acolo romanii proaspat iesiti din tara cu numere de Italia in speta mai au putin si te imping de la spate. Rulezi cu viteza legala, iar pe langa tine claxoane, disperare, depasiri pe banda continua de nu'i adevarat, incadrari la milimetru. Intri pe autostrada - pauza. 90 maxim.

Desi intamplarea se petrece cu un picior in alta tara, eu o incadrez la democratii romanesti in cazul asta extinse si peste hotare.

Toate prostiile demne de concursuri cu mms-uri ma fac sa constat ca o democratie nu ai cum sa o construiesti cu lehamita, ignoranta, sau trecerea in comoditate, cea de neasumare a initiativei si lipsa de implicare.
Nimic nu o sa se schimbe atat timp cat poporul devine non-combat ce asteapta aparitia unui erou ce va trage granita la Sinaia intre regatzeni si ardeleni, asta doar ca la varsta de 60 de ani se trezeste vreun literat de inginer sa se bata cu pumnul in pept ca ardealul ar fi fost cu 50 de ani in fata daca ar fi fost independent. Sa fim seriosi.
Participarea la programul general de indobitocire la care au fost supusi 18 ani a dus catre degradarea educatiei primite in familie si duce cu pasi inceti catre o lamentare a mintilor lucide cazute prada foametei de porci primiti pe voturi.

Din atata prostie si indoctrinare generala Jmecherii nu intarzie sa apara. Cu o mana in tara cu una in afara ei sunt oamenii ce se descurca. Nu le pasa de gafele de aici, caci oricum petrec mai mult timp prin Spania acolo unde nu isi dau seama cat de sclavi sunt. Pentru unii este poate o singura sansa, pentru altii este doar nevoia de a conduce un "Audi A seiz" pe strazile...din romania.
Pe ei ii vezi in Valea Oltului, acolo unde soseaua devine pista cu urme de cauciucuri late si rable sh aduse din afara. In Bucuresti ii vezi la terase ieftine dand pe gat wisky cu red bull in semn de prosperitate sau imbracati in de puta madre prin regie dand din coate prin discoteci cu studenti.

Ipocrizia si limitarea voita a romanului de perdant perpetuu distruge dorinta de a se confrunta cu propriile aporii si probleme. Doreste ca lucrurile sa fie simple, negru pe alb asa cum i'a zis tatucu' atunci cand i'a dat peste 82% din voturi sau cand Vadim trecea in turul 2.

Singura schimbare pe care eu o vad este aceea de a realiza unde este frustrarea. Poate acolo printre oamenii ce discuta pe alti oameni si asteapta para sau poate printre cei care discuta idei si fapte. Singura diferenta intre cele doua categorii este de echilibru si calitate.
Pentru a nu face discriminare celor dintai trebuie sa le fie intai cultivata increderea si ei, in democratie, in faptul ca ideile, solutiile, faptele se gasesc in noi nu in guvern, parlament, politicieni....etc.
Cu un sistem de valori nearticulat, nerealizand ca discutiile se poarta la alt nivel decat la poarta casei, cu o nemultumire continua si concluzii trase si luate de la oameni cel putin la fel de limitati si orbiti de nevoia lozincilor de fabrica vom fi permanent condusi de lupi si vom avea si cateva regiuni autonome intre carpati ca poate rescriem istoria in varianta parvenita.

Acolo unde exista 100 de referendumuri pe an, somnul civic naste troli.


Mergeti si cititi un articol ce mie mi'a placut aici

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog