Wednesday, April 2

Cu dreptu in stangu

Pentru cei ce nu o faceau, porniti melodiile din posturi.


Domle intrara in cap la romanshi mai cu foc de cand venira americanii ca au drepturi.
Cel mai important este ca are dreptu de a fi intrebat inainte de a fi fotografiat. De ce sa se simta omu in toata firea tratat ca "un cosh de gunoi". Mai ales cand te situezi pe trotuaru de vis-a-vis cu 300-le deranjul este evident.
Si pe chestia asta iei lipscaniu de la un cap la altu si de cel putin odata ti se atrage atentia ca ce pipiliciu lui de barosan de barosan faci, nu intrebi inainte, poi ia da si matale o bere acushi.
Frumos tataie , hai sa ne manifestam cum stim noi mai bine ca asa am ajuns sa intelegem noi lucrurile acilea la bucalesti unde dinozaurii se zbat sub strada.
Democratia lu peshte ca peste educatie au pus boltzari si sa le bagi in cap zilnic galeti cu bun simt ca tot rupti in fund raman.

Pentax K100D + Tamron 70-300 mm

4 comments:

Doru said...

Doar ai grija sa nu dai peste vreunul cu mai multe drepturi si care sa te ia la bataie... ca ai┼čtia nu stie multe...

Octavian Andrei Brezean said...

De asta exista si lege in fond daca nu alte moduri de a evita.
Sar'na de griji, dar pana acu mi'i fain multzam :)

marius dumbraveanu said...

Vreau sa zic ca nu mi se pare nimic rau in faptul ca oamenii au inceput sa iti ceara sa ii intrebi daca vor sau nu sa fie fotografiati. Este in cele din urma dreptul si dorinta lor, indiferent daca este vorba de un "pipilicu" sau de "barosanu". E drept ca atata timp cat se afla pe domeniul public legea iti permite sa pozezi cam tot ce vrea muschiul tau, dar tie ti-ar place sa fii pozat la carciuma de unu cu teleu' far sa stii cine e si ce vrea sa faca cu poza aia in care apari? S-ar putea sa te cam deranjeze desi poate ca nu ai arata fingeru' cu pricina. De aia de cam o juma de an intreb inainte sau dupa ce fac poza daca e sau nu deranjat/a de faptul ca am pozat sau daca vreau sa pozez. S-a intamplat si sa fiu refuzat si sa nu fiu refuzat sau, situatii in care dupa refuz a urmat un accept. De regula depinde de cat de bine imi motivez intentia de a poza si de cat de deschisa este respectiva persoana. Ideea e ca asa nici nu deranjezi persoana in cauza si ai sansa sa surprinzi mai muuulte situatii cu mult mai interesante decat cu un tele de pe partea cealalta a strazii. Sa nu crezi ca ma iau de tine sau ca ma cred fotograful lu' peste prajit in nici un caz, numai ca incerc sa iti arat lucrurile din alta perspectiva.
Cat despre partea cu banii e dreptul lui sa ceara e dreptul tau sa refuzi mai ales atata timp cat nu ai un beneficiu material in urma acelei poze dar nici atunci. Pot sa zic ca mi s-au cerut bani dar am explicat frumos ca nu is mai bogat decat un om obisnuit si daca as da fiecaruia cate o bere as ajunge la faliment mai repede decat isi imagineaza, si cu toate astea tot am pozat. Ideal ar fi pe cat posibil sa nu ne mai tratam subiectii numai ca subiecti indiferent de statutul social sau material ci ca oameni care au dreptul de a spune nu intr-o situatie sau alta. Daca incepi sa ii respecti incetul cu incetul te vor respecta si ei si poate vom scapa toti astia pasionati de foto de termenul injust de "paparazi" am auzit-o despre mine si despre altii care nu isi merita numele asta.

In rest numai bine, poate iesim odata cu Mr Craciun la pozat

Octavian Andrei Brezean said...

singura discutie poate fi legata despre civilizatie. de aici porneste totul sau dimpotriva se poate opri aici.
cat tine despre intrebat oamenii inainte de a-i fotografia tu nu ai foarte clar in cap cum se procedeaza si in ce situatii.
Exista o parte de adevar legat de lucrul asta, dar as vrea sa vad cum mergi sa ii rogi pe golanii de garda veche sa iti permita sa ii fotografiezi si poate sa vii cu instantanee mai bune decat unul cu dijitul mijlociu bre, lectii de moralitate am luat toti la tipul lor.
daca consideri ca este dreptul lor sa ceara bani, pentru mine discutia se opreste clar aici.
multumesc pentru sfat, spor la fotografiat si iti urez sa prinzi cat mai multa experienta intr-un timp cat mai scurt.

About me

My photo
"A ship in port is safe, but that's not what ships are built for." – Grace Murray Hopper

Archive

Search This Blog